Concord Tort Winogronowy
Need a deser wegetariański? Ciasto winogronowe Concord może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 693 kalorie, 6G białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, mąkę, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Concord Grape Cornmeal Cake, Concord Grape Cornmeal Cake, oraz Concord Grape and Lemon Upside Down Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na ciasto: ustawić stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 191°. nasmarować 9-calową okrągłą patelnię tortową 1 łyżką masła. Dno garnka z pergaminem i płaszcz i smarować ponownie z czymkolwiek masło pozostaje na szczotce do ciast.
Ubij jajka i brązowy cukier na średniej prędkości, aż bladożółty i spieniony, około 2 minut.
Dodaj sól, wino, mleko, olej i skórkę z cytryny i ubijaj do połączenia, około 1 minuty.
Mąkę i proszek do pieczenia połączyć w małej misce. Niższa prędkość miksera do niskiej i dodać mieszaninę mąki. Beat tylko do połączenia, skrobanie boki i dno miski z gumową szpatułką w razie potrzeby. Złóż winogrona.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec, aż tester ciasta włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, obracając patelnię w połowie pieczenia, 25 do 30 minut.
Ostudzić ciasto na patelni około 10 minut, a następnie przewrócić na duży talerz. Natychmiast odwróć na stojak chłodzący ustawiony na pergaminie wyłożonym blachą do pieczenia (aby złapać wszelkie kapanie).
W przypadku dżemu winogronowego Concord: gdy ciasto stygnie, umieść mały talerz w zamrażarce.
Usuń skórki winogron, szczypając winogrona i umieść je w robocie kuchennym. Pulse z 1/4 szklanki cukru do całkowitego puree.
Połącz puree Skórki, obrane winogrona, sok z cytryny i pozostałe 3/4 szklanki cukru w rondlu o średnim ciężkim dnie. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć do średnio niskiej i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż zgęstnieje i zmniejsza się do 1 szklanki, 25 do 30 minut.
Przecedzić gorący dżem do szklanej miarki; wyrzucić nasiona (odcedzony dżem zmierzy około 3/4 szklanki). Aby sprawdzić przydatność, upuść łyżkę dżemu na schłodzony talerz i odstaw na 1 minutę. Przechyl talerz: jeśli dżem działa, przywróć go do rondla i gotuj na wolnym ogniu od 3 do 5 minut i przetestuj ponownie. Dżem robi się, gdy pozostaje w kopcu.
Rozłóż ciepły dżem na ciepłym cieście i pozostaw do całkowitego ostygnięcia, około 1 godziny.