Concord Grape and Lemon Upside Down Cake
Concord Grape and Lemon Upside Down Cake może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 111 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. 54 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka mąki uniwersalnej, skórki cytrynowej, miodu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Concord Soda Winogronowo-Cytrynowa, Concord Tort Winogronowy, oraz Concord Grape Cornmeal Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do Karmelu: Ustaw stojak na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 191°.
Cukier, miód i masło połączyć na karmel w małym rondlu na średnim ogniu. Po całkowitym rozpuszczeniu masła, od czasu do czasu mieszaj w celu emulgowania. Gotować, aż bardzo jasnobrązowy kolor, o 3 protokół. Natychmiast wlać do 9-calowego ciasta lub patelni. Ostrożnie unieść patelnię za krawędzie i delikatnie obracać karmelem, aby równomiernie pokryć całą dolną powierzchnię. Odstawić do ostygnięcia i utwardzenia.
Ciasto: po ustawieniu karmelu lekko posmaruj wewnętrzne boki patelni miękkim masłem.
Dodaj winogrona do patelni, dodając lub usuwając niektóre, aby utworzyć pojedynczą, ale gęsto upakowaną warstwę winogron. Odstawić.
W średniej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól, ubić do połączenia i odstawić. W osobnej misce wymieszać jogurt, mleko i wanilię.
Wlać roztopione masło w jednym stałym strumieniu, jednocześnie ubijając do emulgowania. Wymieszać skórkę z cytryny, a następnie złożyć w kawałki cytryny.
Dodaj mokrą mieszaninę do wyschnięcia i delikatnie złóż, aż do połączenia.
Wlać do przygotowanej patelni i piec, aż szaszłyk lub nóż do parowania w środku wychodzi lekko wilgotne, ale nie pokryte w cieście, 20 do 25 minut, obracając raz w połowie pieczenia. Pozostawić ciasto do ostygnięcia przez 3 do 5 minut przed uruchomieniem noża do parowania wokół krawędzi i odwrócenie na talerzu lub półmisku serwowania. Przed podaniem pozostawić do ostygnięcia do temperatury niemal pokojowej.