Concord Dżem Winogronowy

Concord Dżem Winogronowy
Need a bezglutenowa, przyjazna dla fodmap i wegańska przyprawa? Concord dżem winogronowy może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 60 porcji z 91 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 20 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 362 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Jeśli masz winogrona concord, sok z cytryny, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Concord Dżem Winogronowy, Concord Grape Pie, oraz Concord Grape Pie.

Instrukcje

1
Umyć słoiki, pokrywki i przykręcić paski w gorącej wodzie z mydłem, a następnie dobrze spłukać. Suche taśmy śrubowe. Umieść słoiki na stojaku w puszkach lub głębokim garnku i dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć je o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, a następnie gotować przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Zdjąć z ognia, pozostawiając słoiki w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Podgrzać pokrywki w wodzie do pokrycia przez 2 cale w małym rondlu, aż termometr rejestruje 82° (nie pozwól gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Zdjąć z ognia, pozostawiając pokrywki w wodzie. Przechowywać słoiki i pokrywki zanurzone w gorącej wodzie, przykryte, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
1
Schłodzić 2 małe talerze(do testowania dżemu).
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
2
Wsunąć skórki z winogron i przeciery z 1 szklanką cukru w robocie kuchennym, a następnie przenieść do ciężkiego garnka o szerokości od 4 do 6 litrów. Wymieszaj sok z cytryny, obrane winogrona i pozostałe 4 szklanki cukru i gotuj na umiarkowanym ogniu, często mieszając i skimming piany, aż miąższ zostanie rozbity, około 20 minut. Zmusić dżem przez młyn żywności ustawiony na dużej misce. Wyrzucić Pozostałe ciała stałe. Powrót dżem do garnka i gotować w powolnym wrzeniu, od czasu do czasu odtłuszczając pianę i często mieszając, ponieważ mieszanina zgęstnieje, aby zapobiec przypaleniu, 35 minut, a następnie sprawdzić doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
WinogronaWinogrona
CukierCukier
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
3
Aby przetestować dżem, zdejmij z ognia, a następnie upuść łyżeczkę do herbaty na schłodzony talerz i schłodź 1 minutę. Płyta przechyłu: dżem powinien pozostać w kopcu i nie biegać. Jeśli dżem działa, kontynuuj gotowanie w powolnym wrzeniu, testując co 5 minut, aż do zakończenia, do 25 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
1
Odcedzić słoiki do góry nogami na czystym ręczniku kuchennym 1 minutę, a następnie odwrócić. Kadzi dżem do słoików, pozostawiając 1/4 cala miejsca na górze. Otrzyj obręcze napełnionych słoików czystym wilgotnym ręcznikiem kuchennym,a następnie przykręć pokrywkami i mocno przykręć śruby. Umieść zamknięte słoiki na stojaku w puszkach lub garnku i dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć ją o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, przykryty, a następnie gotować 10 minut. Szczypcami przenieś słoiki na wyłożoną ręcznikiem powierzchnię, aby ostygły.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
ChochlaChochla
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
2
Słoiki uszczelnią się; jeśli usłyszysz ping, sygnalizuje to, że próżnia utworzona na szczycie konserwy chłodzącej sprawiła, że pokrywka była wklęsła. Pamiętaj, że możesz lub nie być w pobliżu, aby usłyszeć ten ping (niektóre słoiki wydają dźwięk po usunięciu ich z wody, a inne w tej samej partii mogą potrwać kilka godzin); ważne jest, aby słoiki miały ostatecznie wklęsłe pokrywki. Przetwory zagęszczają się wraz z ostygnięciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
WodaWoda
3
Po schłodzeniu słoików od 12 do 24 godzin, naciśnij środek każdej pokrywy, aby sprawdzić, czy jest wklęsła, a następnie zdejmij taśmę śrubową i spróbuj zdjąć pokrywę opuszkami palców. Jeśli nie możesz, pokrywa ma dobre uszczelnienie. Wymień taśmę śrubową. Umieść słoiki, które nie zostały prawidłowo zamknięte w lodówce i najpierw użyj ich.
1
Pozostawić dżem w słoikach co najmniej 1 dzień, aby smaki się rozwinęły.* Dżem przechowuje się w zamkniętych słoikach w chłodnym ciemnym miejscu od 5 do 6 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje60
Ocena Zdrowia0
Magazyn