Cola Rozdrobnione Tacos Wołowe
Przepis Cola rozdrobnione Tacos wołowe może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 4 godziny i 15 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 787 kalorii, 49g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz tacos, cebulę, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć krem można śledzić to danie główne z Lody Jagodowe jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Rozdrobnione Tacos Z Wołowiną, Rozdrobnione Tacos Z Wołowiną, oraz Crockpot Shredded Beef Tacos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj sos do wołowiny: wytrzyj chiles czystą wilgotną szmatką, łodygą i nasionami i rozerwaj na kawałki.
Podgrzać 1 łyżkę. olej w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu. Podsmażyć cebulę i czosnek, aż zmiękną, 1 do 2 protokół.
Dodać chiles i gotować, mieszając, aż pachnące, 1 do 2 protokół.
Dodaj 1 1/2 szklanki wody, kminek, pomidory, oregano i 1 łyżeczka. sól. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i dusić, pokryte, aż chiles zmiękną, o 10 protokół. Czysty sos w blenderze, aż będzie bardzo gładki.
Tymczasem doprawiamy wołowinę pozostałą łyżeczką. sól.
Podgrzej pozostałą łyżkę. olej w 5-do 6-qt. garnek na średnim ogniu. Brązowa wołowina, obracająca się od czasu do czasu, 10 do 14 minut. Usunąć tłuszcz, jeśli występuje.
Wlej sos do garnka i dodaj liść laurowy, colę i trochę wody, jeśli trzeba, aby ledwo pokryć mięso. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż wołowina będzie bardzo delikatna, 3 godziny.
Łyżką z rowkiem przełożyć wołowinę na talerz.
Pozostawić do ostygnięcia, a następnie rozerwać na strzępy, odrzucając tłuszcz lub chrząstkę. W międzyczasie gotować sos na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje i zmniejszy się do około 3 filiżanek, 10 do 30 minut. Wymieszać wołowinę i podgrzać kilka minut, aż będzie gorąca.
Zrobić tacos: łyżką szczelinową, przenieść wołowinę z sosem do miski. Łyżka wołowiny do tortilli (podwójne tortille, jeśli są cienkie), włóż akompaniamenty i podawaj z pozostałym sosem, jeśli chcesz.
* Znajdź w alejce Latino foods lub alejce przypraw w supermarkecie lub na targu latynoskim.
Zrób do przodu: przez krok 3; chłód, przykryty, do 2 dni.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Cuvaison Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."