Cod en Papillote
Cod en Papillote to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 2 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 129 kalorii. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz liście laurowe, filety z dorsza, oregano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 74%. Spróbuj Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, oraz barramundi en papillote dla podobnych receptur.
Instrukcje
Płaszcz patelni średniej nonstick sprayem do gotowania; miejsce na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj zieloną cebulę i czosnek; saute do miękkości.
Zdjąć z ognia; wymieszać z winem.
Wytnij 2 (12-calowe) kwadraty pergaminu; złóż każdy kwadrat na pół i przyciąć każdy w kształcie serca.
Umieść pergaminowe serca na blasze do pieczenia i otwórz na płasko. Pokryć otwartą stronę papieru pergaminowego warzywnym sprayem do gotowania.
Umieść 1 filet na połowie każdego pergaminowego serca w pobliżu zagnieceń. Grzyby łyżka równomiernie na filety; top równomiernie z pomidorem.
Połącz oregano z 4 kolejnymi składnikami i równomiernie posyp filety; każdy filet przełożyć 1 liściem laurowym. Łyżka mieszanki cebuli równomiernie na filety.
Złóż krawędzie papieru, aby bezpiecznie je uszczelnić. Zaczynając od zaokrąglonych krawędzi serc, plis i karbowanych krawędzi pergaminu, aby uzyskać hermetyczne uszczelnienie.
Piec w 425 przez 15 minut lub aż pakiety są nadmuchane i lekko rumiane.
Aby służyć, umieść paczki na talerzach do serwowania; Wytnij otwór w górnej części każdego opakowania i złóż papier z powrotem.
Usunąć i wyrzucić liście laurowe.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio