Coco-migdałowe Risotto z komosą ryżową z pikantnym szafranem Grzyb kokosowy

Coco-migdałowe Risotto z komosą ryżową z pikantnym szafranem Grzyb kokosowy
Coco-almond Quinoa Risotto z pikantnym szafranem Grzyb kokosowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 422 kalorie, 16G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 272 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz syrop klonowy, herbed sól morska, quinoa, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać syrop klonowy można śledzić to danie główne z Budyń Śniadaniowy Chia Waniliowo-Migdałowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Pikantne Wegańskie Tajskie Kokosowe czerwone Curry z ryżem kokosowo-szafranowym, Risotto Z Komosą Pieczarkową, oraz Risotto Quinoa Pieczone Z Pieczarkami.

Instrukcje

1
Wlać quinoa do dużej miski - dobrze spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Ostrożnie spuścić wodę. Powtórz w razie potrzeby.Za pomocą dużego garnka-przynieś wodę i szczyptę soli do silnego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon1 łyżeczka Mieszanki Przypraw Sazon
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Dodaj spłukaną quinoa. Przykryć małym otworem wentylacyjnym i pozostawić do wrzenia przez 10-12 minut na med-high heat.Podczas gdy quinoa jest gotowanie, posiekać szalotki i grzyby, i odstawić Ci mleko kokosowe, migdały-i inne składniki.Gdy dziesięć minut jest się, zdjąć pokrywkę całkowicie z dużego garnka quinoa. Nie cała ciecz zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodaj: wszystkie migdały, szalotki i odrobinę mleka kokosowego. Również zmielić w trochę świeżego pieprzu.Wymieszać drewnianą łyżką i nieco podgrzać. Składniki zaczną wchłaniać więcej płynu i zacznie się tworzyć gęste risotto.Następnie dodać drożdże odżywcze, syrop klonowy (wystarczy odrobina), czosnek w proszku i grzyby risotto. Kontynuuj składanie quinoa, aż wilgotna gęsta konsystencja tworzy. Jak gęsta owsianka. Wyłącz ciepło i rozpocząć łyżki quinoa z garnka i do miski do serwowania / przechowywania. Możesz również rozpocząć powlekanie quinoa.In ten sam garnek, zrobisz SOS. Jest OK, jeśli niektóre z quinoa (kilka łyżek) pozostaje w garnku. Pomoże to zagęścić sos.Do sosu: dodać wszystkie składniki sosu i mieszać na średnim, aż sos zgęstnieje. Pozwól kwitnąć szafranowi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drożdże OdżywczeDrożdże Odżywcze
Oliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, OpcjonalnieOliwki Drylowane, Dojrzałe Lub Faszerowane Papryką, Opcjonalnie
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Płatki OwsianePłatki Owsiane
SzafranSzafran
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Wyjąć z ognia i łyżka sosu nad góry platerowane quinoa - lub przenieść do sosu miski do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
6
Udekoruj świeżym pieprzem i dużą ilością grzybów z sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
7
Podawać na ciepło - lub przechowywać w lodówce.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia41
Magazyn