Coco-migdałowe Risotto z komosą ryżową z pikantnym szafranem Grzyb kokosowy

Coco-migdałowe Risotto z komosą ryżową z pikantnym szafranem Grzyb kokosowy
Coco-almond Quinoa Risotto z pikantnym szafranem Grzyb kokosowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 422 kalorie, 16G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 272 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz syrop klonowy, herbed sól morska, quinoa, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać syrop klonowy można śledzić to danie główne z Budyń Śniadaniowy Chia Waniliowo-Migdałowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Pikantne Wegańskie Tajskie Kokosowe czerwone Curry z ryżem kokosowo-szafranowym, Risotto Z Komosą Pieczarkową, oraz Risotto Quinoa Pieczone Z Pieczarkami.

Instrukcje

1
Wlać quinoa do dużej miski - dobrze spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
2
Ostrożnie spuścić wodę. Powtórz w razie potrzeby.Za pomocą dużego garnka-przynieś wodę i szczyptę soli do silnego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodaj spłukaną quinoa. Przykryć małym otworem wentylacyjnym i pozostawić do wrzenia przez 10-12 minut na med-high heat.Podczas gdy quinoa jest gotowanie, posiekać szalotki i grzyby, i odstawić Ci mleko kokosowe, migdały-i inne składniki.Gdy dziesięć minut jest się, zdjąć pokrywkę całkowicie z dużego garnka quinoa. Nie cała ciecz zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodaj: wszystkie migdały, szalotki i odrobinę mleka kokosowego. Również zmielić w trochę świeżego pieprzu.Wymieszać drewnianą łyżką i nieco podgrzać. Składniki zaczną wchłaniać więcej płynu i zacznie się tworzyć gęste risotto.Następnie dodać drożdże odżywcze, syrop klonowy (wystarczy odrobina), czosnek w proszku i grzyby risotto. Kontynuuj składanie quinoa, aż wilgotna gęsta konsystencja tworzy. Jak gęsta owsianka. Wyłącz ciepło i rozpocząć łyżki quinoa z garnka i do miski do serwowania / przechowywania. Możesz również rozpocząć powlekanie quinoa.In ten sam garnek, zrobisz SOS. Jest OK, jeśli niektóre z quinoa (kilka łyżek) pozostaje w garnku. Pomoże to zagęścić sos.Do sosu: dodać wszystkie składniki sosu i mieszać na średnim, aż sos zgęstnieje. Pozwól kwitnąć szafranowi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drożdże OdżywczeDrożdże Odżywcze
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Płatki OwsianePłatki Owsiane
SzafranSzafran
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Wyjąć z ognia i łyżka sosu nad góry platerowane quinoa - lub przenieść do sosu miski do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
6
Udekoruj świeżym pieprzem i dużą ilością grzybów z sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
7
Podawać na ciepło - lub przechowywać w lodówce.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia41
Magazyn