Coco-migdałowe Risotto z komosą ryżową z pikantnym szafranem Grzyb kokosowy

Coco-almond Quinoa Risotto z pikantnym szafranem Grzyb kokosowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 422 kalorie, 16G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 272 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz syrop klonowy, herbed sól morska, quinoa, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać syrop klonowy można śledzić to danie główne z Budyń Śniadaniowy Chia Waniliowo-Migdałowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Pikantne Wegańskie Tajskie Kokosowe czerwone Curry z ryżem kokosowo-szafranowym, Risotto Z Komosą Pieczarkową, oraz Risotto Quinoa Pieczone Z Pieczarkami.
Instrukcje
Wlać quinoa do dużej miski - dobrze spłukać zimną wodą.
Ostrożnie spuścić wodę. Powtórz w razie potrzeby.Za pomocą dużego garnka-przynieś wodę i szczyptę soli do silnego wrzenia.
Dodaj spłukaną quinoa. Przykryć małym otworem wentylacyjnym i pozostawić do wrzenia przez 10-12 minut na med-high heat.Podczas gdy quinoa jest gotowanie, posiekać szalotki i grzyby, i odstawić Ci mleko kokosowe, migdały-i inne składniki.Gdy dziesięć minut jest się, zdjąć pokrywkę całkowicie z dużego garnka quinoa. Nie cała ciecz zostanie wchłonięta.
Dodaj: wszystkie migdały, szalotki i odrobinę mleka kokosowego. Również zmielić w trochę świeżego pieprzu.Wymieszać drewnianą łyżką i nieco podgrzać. Składniki zaczną wchłaniać więcej płynu i zacznie się tworzyć gęste risotto.Następnie dodać drożdże odżywcze, syrop klonowy (wystarczy odrobina), czosnek w proszku i grzyby risotto. Kontynuuj składanie quinoa, aż wilgotna gęsta konsystencja tworzy. Jak gęsta owsianka. Wyłącz ciepło i rozpocząć łyżki quinoa z garnka i do miski do serwowania / przechowywania. Możesz również rozpocząć powlekanie quinoa.In ten sam garnek, zrobisz SOS. Jest OK, jeśli niektóre z quinoa (kilka łyżek) pozostaje w garnku. Pomoże to zagęścić sos.Do sosu: dodać wszystkie składniki sosu i mieszać na średnim, aż sos zgęstnieje. Pozwól kwitnąć szafranowi.
Wyjąć z ognia i łyżka sosu nad góry platerowane quinoa - lub przenieść do sosu miski do serwowania.
Udekoruj świeżym pieprzem i dużą ilością grzybów z sosu.
Podawać na ciepło - lub przechowywać w lodówce.