Coco-migdałowe Risotto z komosą ryżową z pikantnym szafranem Grzyb kokosowy

Coco-migdałowe Risotto z komosą ryżową z pikantnym szafranem Grzyb kokosowy
Coco-almond Quinoa Risotto z pikantnym szafranem Grzyb kokosowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 422 kalorie, 16G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 272 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz syrop klonowy, herbed sól morska, quinoa, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać syrop klonowy można śledzić to danie główne z Budyń Śniadaniowy Chia Waniliowo-Migdałowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Pikantne Wegańskie Tajskie Kokosowe czerwone Curry z ryżem kokosowo-szafranowym, Risotto Z Komosą Pieczarkową, oraz Risotto Quinoa Pieczone Z Pieczarkami.

Instrukcje

1
Wlać quinoa do dużej miski - dobrze spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Ostrożnie spuścić wodę. Powtórz w razie potrzeby.Za pomocą dużego garnka-przynieś wodę i szczyptę soli do silnego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodaj spłukaną quinoa. Przykryć małym otworem wentylacyjnym i pozostawić do wrzenia przez 10-12 minut na med-high heat.Podczas gdy quinoa jest gotowanie, posiekać szalotki i grzyby, i odstawić Ci mleko kokosowe, migdały-i inne składniki.Gdy dziesięć minut jest się, zdjąć pokrywkę całkowicie z dużego garnka quinoa. Nie cała ciecz zostanie wchłonięta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Dodaj: wszystkie migdały, szalotki i odrobinę mleka kokosowego. Również zmielić w trochę świeżego pieprzu.Wymieszać drewnianą łyżką i nieco podgrzać. Składniki zaczną wchłaniać więcej płynu i zacznie się tworzyć gęste risotto.Następnie dodać drożdże odżywcze, syrop klonowy (wystarczy odrobina), czosnek w proszku i grzyby risotto. Kontynuuj składanie quinoa, aż wilgotna gęsta konsystencja tworzy. Jak gęsta owsianka. Wyłącz ciepło i rozpocząć łyżki quinoa z garnka i do miski do serwowania / przechowywania. Możesz również rozpocząć powlekanie quinoa.In ten sam garnek, zrobisz SOS. Jest OK, jeśli niektóre z quinoa (kilka łyżek) pozostaje w garnku. Pomoże to zagęścić sos.Do sosu: dodać wszystkie składniki sosu i mieszać na średnim, aż sos zgęstnieje. Pozwól kwitnąć szafranowi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drożdże OdżywczeDrożdże Odżywcze
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Płatki OwsianePłatki Owsiane
SzafranSzafran
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Wyjąć z ognia i łyżka sosu nad góry platerowane quinoa - lub przenieść do sosu miski do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Udekoruj świeżym pieprzem i dużą ilością grzybów z sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
7
Podawać na ciepło - lub przechowywać w lodówce.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia41
Magazyn