Clay-Pot Miso Chicken

Clay-Pot Miso Chicken
Clay-Pot Miso Chicken może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 55g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 999 kalorii. Na 6,65 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz łodygi korzeń łopianu, sos sojowy, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Cebula Clay Pot Kurczak, oraz Garnek z glinką z kurczakiem i imbirem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 260° z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pat kurczaka suche, a następnie pieczone, skóra do góry, w 1 warstwie w 17-przez 12-calowy płytkiej patelni do pieczenia, aż skóra jest złoty kolor, 35 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Podczas pieczenia kurczaka, moczyć grzyby ucha drewna w 4 szklanki wody, aż zmiękną, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Cały KurczakCały Kurczak
WodaWoda
4
Odcedzić na sicie, następnie dobrze spłukać i wyrzucić wszelkie twarde kawałki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
5
Dobrze spuścić, wyciskając nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
6
Przelać pieczonego kurczaka do miski i wlać soki z patelni przez sito o drobnych oczkach do szklanki 1-litrowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony KurczakPieczony Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PatelniaPatelnia
7
Odstawić, aż tłuszcz wzrośnie do góry, 1 do 2 minut, a następnie odtłuścić i wyrzucić tłuszcz.
8
Dodaj wystarczającą ilość zapasów, aby doprowadzić całość do 4 szklanek płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
9
Zmniejsz piekarnik do 149° i przesuń stojak na dolną trzecią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Obrać korzeń łopianu, a jeśli ma więcej niż 1 cal grubości, połów wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Korzeń łopianuKorzeń łopianu
11
Pokrój poprzecznie na 1-calowe kawałki.
12
Przenieść korzeń łopianu do miski, a następnie dodać ocet i 2 szklanki wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Korzeń łopianuKorzeń łopianu
OcetOcet
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
13
Rozgrzać olej w 7-do 8-quart ciężkiego garnka na średnim ogniu, aż połyskuje, następnie podsmażyć cebulę, aż zmięknie i zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
14
Dodaj shiitakes, imbir, i czosnek i smażyć, aż czosnek jest złoty, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
15
Dodaj mirin i zagotuj, mieszając i skrobając brązowe kawałki, 1 minutę. Wymieszać miso i sos sojowy, następnie wymieszać z kurczakiem, grzybami drzewnymi, łopianem (odsączonym), mieszaniną bulionu i pozostałymi 4 szklankami wody. Doprowadzić do wrzenia, odtłuszczając każdą pianę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sos SojowySos Sojowy
Cały KurczakCały Kurczak
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
StadoStado
WodaWoda
MisoMiso
16
Przykryć garnek i dusić w piekarniku, aż kurczak będzie miękki, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
17
Wymieszać z zielenią musztardy i nadal dusić, przykryte, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielenina MusztardowaZielenina Musztardowa
18
Podawać w płytkich miseczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
1
Clay-pot Miso chicken, bez musztardy, poprawia smak, jeśli zostanie wykonany 1 do 2 dni wcześniej. Chill, uncovered, until cool, then cover. Aby podgrzać, doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, delikatnie mieszając od czasu do czasu, następnie wymieszać zieleninę musztardową i gotować na wolnym ogniu, przykryte, aż warzywa będą miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielenina MusztardowaZielenina Musztardowa
Cały KurczakCały Kurczak
ZieloniZieloni
MisoMiso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Magazyn