Classic Aïoli
Klasyczne Aïoli może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 60 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 84 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz grubą sól koszerną sea saltor, bardzo czosnek, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Świeże zioła Aïoli z warzywami wiosennymi / Le Grand AÏOLI, Klasyczne Brązowe Masło Żółte Ciasto Dla Klasycznego Przyjaciela, oraz Klasyczne przepisy świąteczne wykonane z klasycznych składników! # DiamondNuts.
Instrukcje
Zmiksować 1/4 szklanki czosnku, 1 łyżeczkę soli i 2 łyżki oleju w blenderze na dużej prędkości, aż będzie gładka i kremowa, około 2 minut, a następnie przenieść do zaprawy.
Dodać 3/4 szklanki plus 2 łyżki oleju bardzo powoli, 1 do 2 łyżeczki na raz, mieszając i zacierania stale i energicznie z tłuczkiem. Zajmie to około 15 minut, a mieszanina stanie się bardzo gęsta i błyszcząca. (Aïoli oddzieli się, jeśli olej zostanie dodany zbyt szybko.)
Przenieść do miski. Dodać drugą porcję z pozostałymi składnikami.