Clambake w Twojej kuchni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 61g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 754 kalorie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 5,43 zł za porcję. Mieszanka soli, homary, do 4 kłosy kukurydzy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kuchnia Clambake, Kuchnia Clambake, oraz Kuchnia Clambake dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Podsmażyć cebulę w oleju w ciężkim 16-quart stockpot aż złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj pozostałe składniki do garnka w podanej kolejności; przykryj szczelnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dusić na średnim ogniu przez 15 minut, aż para zacznie uciekać; dodać kukurydzę. Obniżyć ciepło do średniego; dusić dodatkowe 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza
4
Homary powinny być gotowane, ziemniaki i kukurydza delikatne i skorupiaki otwarte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skorupiaki
Homar
Ziemniak
Kukurydza
5
Użyj łyżki szczelinowej, aby ułożyć wszystko na talerzu; top z homarami pokrojonymi na kawałki wielkości porcji. Doprawić gorący bulion do smaku.
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.