Clambake w Twojej kuchni
Clambake w Twojej kuchni może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 61g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 754 kalorie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 5,43 zł za porcję. Mieszanka soli, homary, do 4 kłosy kukurydzy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kuchnia Clambake, Kuchnia Clambake, oraz Kuchnia Clambake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podsmażyć cebulę w oleju w ciężkim 16-quart stockpot aż złoty.
Dodaj pozostałe składniki do garnka w podanej kolejności; przykryj szczelnie.
Dusić na średnim ogniu przez 15 minut, aż para zacznie uciekać; dodać kukurydzę. Obniżyć ciepło do średniego; dusić dodatkowe 15 minut.
Homary powinny być gotowane, ziemniaki i kukurydza delikatne i skorupiaki otwarte.
Użyj łyżki szczelinowej, aby ułożyć wszystko na talerzu; top z homarami pokrojonymi na kawałki wielkości porcji. Doprawić gorący bulion do smaku.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.