Clam Linguine może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 509 kalorii, 14g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz masło, oliwę z oliwek, makaron linguine i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Clam Linguine, Clam Linguine, oraz Linguine z sosem z czerwonych Małży.
Instrukcje
1
W średnim rondlu na średnim ogniu, połączyć oliwę z oliwek, masło, czosnek, pomidory i pietruszka; dusić i niech zmniejszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Pomidor
Pietruszka-nać
Masło
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj trochę soku z małży, jeśli sos zmniejszy się zbytnio.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Małży
SOS
3
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Dodać makaron i gotować przez 3 minuty lub aż al dente; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
5
Dodać małże na patelni i ciepła przez; top z serem i podawać natychmiast.
Małże w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.