Ciśnienie gotowane kurczaka Posole z awokado Tomatillo Salsa

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj Posole z kurczaka gotowanego pod ciśnieniem z awokado Tomatillo Salsan. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 3,61 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 39g białka, 35g tłuszczu i w sumie 685 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 55 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka hominy, oliwy z oliwek, sałaty i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Niewiele osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, który jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Smażony kurczak z salsą Tomatillo-awokado, Kurczak i Tomatillo Posole, oraz Posole (zupa Tomatillo, kurczak i Hominy).
Instrukcje
Dla kurczaka: w szybkowarze połącz kurczaka, wywar z kurczaka, sok z limonki, czosnek, pomidory, chili w proszku, oregano, chili ancho i dodaj trochę soli i pieprzu. Przykryj i gotuj przez 25 minut na pełnym ciśnieniu na dużym ogniu.
Ostrożnie zdejmij pokrywę szybkowaru. Gdy garnek jest jeszcze na kuchence, dodaj hominy i gotuj przez 3 do 5 minut. W razie potrzeby posmakuj i dostosuj przyprawy.
Usuń kurczaka z kości i wyrzuć kości. Chochla pasole w miseczkach, upewniając się, że każda miska ma obfitą porcję kurczaka i hominy!
Połącz pomidory, awokado, jalapeno, czerwoną cebulę, tomatillo, kolendrę, oliwę z oliwek i sok z limonki w dużej misce i dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Podawaj posole z kurczaka z salsą, pokrojoną w kostkę cebulą, posiekaną sałatą i kapustą, wyciśnięciem soku z limonki i innymi warzywami, które możesz chcieć dodać.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze typy na Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Domaine LesSurre Semi Dry Cuvee Classique Riesling z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Domaine LesSurre Semi Dry Cuvee Classique Riesling]()
Domaine LesSurre Semi Dry Cuvee Classique Riesling
Dobrze komponuje się z subtelnie pikantnymi potrawami, a także uzupełnia peklowaną szynkę i wędliny. Ciesz się świeżymi ciętymi owocami.