Citrusy Angel Food Cake
Citrusy Angel Food Cake może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 240 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 57 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz vanillan ekstrakt, cukier granulowany, sól, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Angel Food Cake, Angel Food Jam Cake, oraz Angel Food Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj 1 szklankę cukru granulowanego ze skórką cytrynową. W średniej misce przesiać mąkę z solą i pozostałą 1/2 szklanki cukru granulowanego.
W dużej misce ubić białka aż do spienienia.
Dodaj wodę, śmietanę z kamienia nazębnego, wanilię i 2 łyżeczki soku z cytryny i ubijaj ze średnią prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać cukier cytrynowy i ubijać, aż białka będą sztywne i błyszczące. Złożyć mieszankę mąki w 3 partiach. Łyżka ciasto do patelni Angel food Cake z wyjmowanym dnem i wygładzić górę. Używając noża, przeciąć ciasto kilka razy, aby uwolnić pęcherzyki powietrza.
Piec ciasto przez około 45 minut, lub do góry jest złoty i czuje sprężysty. Odwróć patelnię ciasta na szyjkę butelki wina i niech ciasto ostygnie całkowicie.