Citrus Crostata
Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 531 kalorii, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu. Jeśli 1,09 zł za porcję spada w budżecie, Citrus Crostata może być wielki Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, ekstrakt z wanilii, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Figi Crostata, Crostata Marchewkowa, oraz Crostata Jabłkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dżem: ustawić sito na średniej misce. Obetnij końce z pomarańczy, a następnie odetnij skórkę i pestkę. Pracując nad miską, aby złapać sok, przeciąć wzdłuż membrany po obu stronach każdego pomarańczowego segmentu nożem do parkowania i pozwolić segmentom spaść na sito. Wyciśnij sok z resztek membran do miski.
Usuń segmenty z grejpfrutów w ten sam sposób i wyciśnij soki z pozostałych membran do miski.
Usuń segmenty z 1 cytryny i wyciśnij sok z pozostałych membran do miski. Wyciśnij sok z pozostałej cytryny do miski.
W średnim rondlu umieścić segmenty cytrusowe, soki, cukier i maranta. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż gruby, 1 do 1 1/2 godziny.
Pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej przez 30 minut, a następnie przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Na skorupę: w misce robota kuchennego połączyć mąkę, cukier, sól i skórkę z cytryny. Puls do wymieszania.
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Połącz wodę lodową i ekstrakt z migdałów. Po uruchomieniu maszyny stopniowo dodawaj mieszaninę wody i przetwarzaj, aż utworzą się wilgotne grudki. Ciasto wyłożyć na powierzchnię roboczą i uformować w kulkę. Spłaszczyć ciasto na dysk i zawinąć w folię. Schłodzić przez 30 minut.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Na dużym arkuszu pergaminu rozwałkuj ciasto na 10-calową rundę. Przesuń ciasto i pergamin na dużą, ciężką blachę do pieczenia. Złóż na krawędzi ciasta do granicy, tworząc 8 do 9-calowy Okrągły. Pleat krawędzi luźno i szczypta uszczelnić wszelkie pęknięcia w cieście. Nakłuj dno skorupy widelcem.
Piec, aż skorupa będzie złoty, o 40 protokół.
Ostudzić na stojaku z drutu przez 10 minut, a następnie wsunąć metalową szpatułkę pod skórkę i usunąć pergamin.
Niech ostygnie całkowicie.
Do polewy: w małej misce wymieszać ser mascarpone, cukier, waniliowy i skórki pomarańczowe i cytrynowe na gładką masę.
Rozłóż mascarpone polewą na ostudzoną skórkę, a następnie łyżkę dżemu cytrusowego na wierzchu.
Pokroić w kliny i podawać.