Cipolline z liściem laurowym i złotymi rodzynkami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Cipolline z liściem laurowym i złotymi rodzynkami spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje 40 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 81 kalorii, 0g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać cipolline, złote rodzynki, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Zielenina ze złotymi rodzynkami, Baklava rolowana ze złotymi rodzynkami, oraz Makaron ze złotymi rodzynkami i orzechami włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie, aż będą gotowe do użycia.
Wytnij 10-calowy Okrągły pergamin.
Ciepło cukru w środku 10-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż zacznie się topić. Gotować, przechylając patelnię od czasu do czasu, więc cukier rozpływa się równomiernie, aż złoty kolor będzie brązowy. Wymieszać z masłem, następnie dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zaczną brązowieć, o 3 protokół.
Dodać wino, liść laurowy, po 1/4 łyżeczki soli i pieprzu oraz odsączone rodzynki.
Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i przykryj cebulę pergaminem, a następnie pokrywką. Delikatnie dusić, potrząsając patelnię od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka, 18 do 20 protokół.
Usuń pokrywkę i pergamin, a następnie gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zmniejszy się do szkliwa, około 3 minut. Odrzuć liść laurowy.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Cipolline można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić.