Cioppino

Cioppino
Cioppino jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 105g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 909 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $14.59 za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, ząbki czosnku, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 70 powiedziało, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Cioppino, Cioppino, oraz Cioppino.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 szklanki fumet, sok z małży lub wody w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać szafran, dusić około 5 minut, zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
3
Podgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w garnku 8-quart na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodaj czosnek, pozwalając mu na brązowienie przez około 20 sekund, następnie dodaj cebulę, koper włoski i szczyptę soli. Gotować, aż warzywa zmiękną, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Dodaj nasiona kopru włoskiego, liść laurowy i oregano. Wymieszać i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
6
Dodaj pastę pomidorową. Gotować, mieszając, aż pasta nieco ciemnieje, o 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
7
Dodać pokrojone pomidory (wycisnąć je lekko przez palce, aby najpierw zmiękły), białe wino, pernod i fumet rybny o smaku szafranu, sok z małży lub wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
PernodPernod
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
SzafranSzafran
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
8
Dodaj pozostały fumet rybny, sok z małży lub wodę, całe jalapenos i doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę. Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Odtłuścić tłuszcz z zupy i dodać natkę pietruszki, bazylii i estragonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
10
Dodać małże i gotować na wolnym ogniu, aż małże się otworzą, około 3 minut (wyrzucić nieotwarte małże).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
11
Dodać kawałki kraba i podgrzać. Za pomocą szczypiec Usuń nogi kraba do rozgrzanych misek do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
12
Umieść durszlak z krewetkami w nim, do garnka bez zanurzania go całkowicie. Gdy krewetki są po prostu gotowane i różowy i dodać do serwowania miski. Użyj szczypiec, aby wyłowić małże, Dodaj do misek do serwowania. Roztopić masło w bulionie, mieszając, gdy się topi.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
13
Tymczasem doprawiamy halibuta i przegrzebki solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
HalibutHalibut
14
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu, dodać 2 łyżki oleju. Gotować haibut i przegrzebki, bez mieszania, aż zbrązowieje, o 2 protokół. Obróć i gotuj kolejne 30 sekund. Ryby będą nieco niedojrzałe. Przykryj przegrzebki i smażoną rybę chochelami bulionu, przynieś na wolnym ogniu, a następnie przenieś przegrzebki i rybę do misek do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
ChochlaChochla
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
15
Usuń liść laurowy i papryki jalapeno z garnka. Doprawić bulion solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
16
Wlać bulion na rybę w miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
17
Zmiksować zmiękczone papryki jalapeno na pastę i służyć jako dodatek dla gości, którzy lubią ich Cioppino pikantne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
CioppinoCioppino
18
Umieść wszystkie składniki w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Odcedź fumet i pozostaw do ostygnięcia przed przechowywaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki794papryka habanerocałe pomidory śliwkowe, odsączone i posiekanecałe pomidory śliwkowe, odsączone i posiekane454papryka habanerogotowane nogi kraba, popękane na kawałki 1,5 calagotowane nogi kraba, popękane na kawałki 1,5 cala4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1Głowakoper włoski w plastrachkoper włoski w plastrach1porcja startego parmezanuprażone nasiona kopru włoskiegoprażone nasiona kopru włoskiego1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreobułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści2kilogramykości i ozdoby z białej rybykości i ozdoby z białej ryby3Spód: okruszki z herbatników grahamświeże posiekane liście bazyliiświeże posiekane liście bazylii10gałązkiMafaldi Fresh jeśli to możliweMafaldi Fresh jeśli to możliwe591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże posiekane liście pietruszkiświeże posiekane liście pietruszki2Spód: okruszki z herbatników grahamświeże posiekane liście estragonuświeże posiekane liście estragonu5largesząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone907papryka habanerofilet z halibuta, obrany ze skóry, pokrojony na 1,5 calafilet z halibuta, obrany ze skóry, pokrojony na 1,5 cala5całe jalapenoscałe jalapenos2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny907papryka habaneromałże littleneckmałże littleneck170papryka habaneropieczarki pokrojone w plasterkipieczarki pokrojone w plasterki6Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek lub w razie potrzebyoliwa z oliwek lub w razie potrzeby1małecebula, pokrojona cienkocebula, pokrojona cienko21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula posiekanacebula posiekana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oreganosuszone oregano2warzywo (np. szpinak)Pęczek ziół: świeża kolendra, majeranek lub oregano i tymianekPęczek ziół: świeża kolendra, majeranek lub oregano i tymianek1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepernodpernod1szczyptaSzczypta szafranuSzczypta szafranu8krewetki i żyłkiSzara sól i świeżo zmielony czarny pieprzSzara sól i świeżo zmielony czarny pieprz340papryka habaneroprzegrzebki morskie, stopa usuniętaprzegrzebki morskie, stopa usunięta3szalotka, plaster cienkiszalotka, plaster cienki454papryka habanerokrewetki, obrane i obrane, ogony pozostawione nakrewetki, obrane i obrane, ogony pozostawione na1sprig1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1stickmasło niesolone w temperaturze pokojowejmasło niesolone w temperaturze pokojowej2Średnia żółta cebula, posiekanazimna wodazimna woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia52
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn