Cioppino

Cioppino
Cioppino jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 105g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 909 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $14.59 za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, ząbki czosnku, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 70 powiedziało, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Cioppino, Cioppino, oraz Cioppino.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 szklanki fumet, sok z małży lub wody w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodać szafran, dusić około 5 minut, zdjąć z ognia i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
3
Podgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w garnku 8-quart na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodaj czosnek, pozwalając mu na brązowienie przez około 20 sekund, następnie dodaj cebulę, koper włoski i szczyptę soli. Gotować, aż warzywa zmiękną, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Dodaj nasiona kopru włoskiego, liść laurowy i oregano. Wymieszać i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
6
Dodaj pastę pomidorową. Gotować, mieszając, aż pasta nieco ciemnieje, o 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
7
Dodać pokrojone pomidory (wycisnąć je lekko przez palce, aby najpierw zmiękły), białe wino, pernod i fumet rybny o smaku szafranu, sok z małży lub wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
PernodPernod
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
SzafranSzafran
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
8
Dodaj pozostały fumet rybny, sok z małży lub wodę, całe jalapenos i doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę. Przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Ziemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na KawałkiZiemniaki Rdzawe (około 2 Do 3 średnich), Obrane I Pokrojone Na Kawałki
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Odtłuścić tłuszcz z zupy i dodać natkę pietruszki, bazylii i estragonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
10
Dodać małże i gotować na wolnym ogniu, aż małże się otworzą, około 3 minut (wyrzucić nieotwarte małże).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
11
Dodać kawałki kraba i podgrzać. Za pomocą szczypiec Usuń nogi kraba do rozgrzanych misek do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
12
Umieść durszlak z krewetkami w nim, do garnka bez zanurzania go całkowicie. Gdy krewetki są po prostu gotowane i różowy i dodać do serwowania miski. Użyj szczypiec, aby wyłowić małże, Dodaj do misek do serwowania. Roztopić masło w bulionie, mieszając, gdy się topi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
13
Tymczasem doprawiamy halibuta i przegrzebki solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
HalibutHalibut
14
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu, dodać 2 łyżki oleju. Gotować haibut i przegrzebki, bez mieszania, aż zbrązowieje, o 2 protokół. Obróć i gotuj kolejne 30 sekund. Ryby będą nieco niedojrzałe. Przykryj przegrzebki i smażoną rybę chochelami bulionu, przynieś na wolnym ogniu, a następnie przenieś przegrzebki i rybę do misek do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
ChochlaChochla
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
15
Usuń liść laurowy i papryki jalapeno z garnka. Doprawić bulion solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
16
Wlać bulion na rybę w miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
17
Zmiksować zmiękczone papryki jalapeno na pastę i służyć jako dodatek dla gości, którzy lubią ich Cioppino pikantne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
CioppinoCioppino
18
Umieść wszystkie składniki w dużym garnku. Doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Odcedź fumet i pozostaw do ostygnięcia przed przechowywaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji

Składniki

1ignam, obrany i pokrojony w grube klinyignam, obrany i pokrojony w grube kliny794opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgecałe pomidory śliwkowe, odsączone i posiekanecałe pomidory śliwkowe, odsączone i posiekane454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegotowane nogi kraba, popękane na kawałki 1,5 calagotowane nogi kraba, popękane na kawałki 1,5 cala4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1Głowakoper włoski w plastrachkoper włoski w plastrach11 łyżka suszonego oreganoprażone nasiona kopru włoskiegoprażone nasiona kopru włoskiego1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreobułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści2kilogramykości i ozdoby z białej rybykości i ozdoby z białej ryby32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeże posiekane liście bazyliiświeże posiekane liście bazylii10gałązkiMafaldi Fresh jeśli to możliweMafaldi Fresh jeśli to możliwe591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże posiekane liście pietruszkiświeże posiekane liście pietruszki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeże posiekane liście estragonuświeże posiekane liście estragonu5largesząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgefilet z halibuta, obrany ze skóry, pokrojony na 1,5 calafilet z halibuta, obrany ze skóry, pokrojony na 1,5 cala5całe jalapenoscałe jalapenos22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemałże littleneckmałże littleneck170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepieczarki pokrojone w plasterkipieczarki pokrojone w plasterki62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuoliwa z oliwek lub w razie potrzebyoliwa z oliwek lub w razie potrzeby1małecebula, pokrojona cienkocebula, pokrojona cienko21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula posiekanacebula posiekana1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oreganosuszone oregano2Batoniki toffi Heathkości kurczaka z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydełka itp.)kości kurczaka z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydełka itp.)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepernodpernod1szczyptaSzczypta szafranuSzczypta szafranu8krewetki i żyłkiSzara sól i świeżo zmielony czarny pieprzSzara sól i świeżo zmielony czarny pieprz340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeprzegrzebki morskie, stopa usuniętaprzegrzebki morskie, stopa usunięta3szalotka, plaster cienkiszalotka, plaster cienki454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekrewetki, obrane i obrane, ogony pozostawione nakrewetki, obrane i obrane, ogony pozostawione na1sprig2 szklanki ząbków czosnku2 szklanki ząbków czosnku22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1stickmasło niesolone w temperaturze pokojowejmasło niesolone w temperaturze pokojowej2Średnia żółta cebula, posiekanazimna wodazimna woda
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia52
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn