Cioppino

Cioppino
Cioppino może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 860 kalorii, 59G białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 12,27 zł / porcja, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz seler, wino o średniej zawartości, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Cioppino, Cioppino, oraz Cioppino dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ząbki czosnku pokroić w 1/8 cala plastry, umieścić je w małym rondlu z olejem i doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym lub średnim ogniu, aż czosnek zamienia światło złoty brąz, 15 do 20 min., regulując ciepło w razie potrzeby, aby czosnek delikatnie bulgotał, gdy gotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej. Odcedź, zachowując osobno zarówno olej, jak i chipsy czosnkowe. Zastrzegamy chipsy czosnkowe do dekoracji (nie zostawiamy ich w temperaturze pokojowej dłużej niż jeden dzień lub są rozmoczone). Olej przechowywać w lodówce w czystym, szczelnie zamkniętym pojemniku. (Użyjesz oleju do grzanek na zakwasie; użyj pozostałego oleju do vinaigrettes, pieczonych VEGE-tables, makaronu lub pieczonego kurczaka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony KurczakPieczony Kurczak
GrzankiGrzanki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Zrób łatwy zasób skorupiaków: obierz krewetki, rezerwując muszle. (Schłodzić krewetki łuskane do wykorzystania później w gulaszu.) Skorupki dusić w bulionie z kurczaka przez 5 min., zakryte. Odcedzić i przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w 8-kwartowym lub większym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj cebulę, marchew, seler z kopru włoskiego i posiekany czosnek. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą lekko rumiane, 15 do 20 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodaj pomidory z sokami, wino, bulion skorupiaków, liście laurowe, bazylia, oregano, nasiona kopru włoskiego, płatki chile, 1 łyżeczka. sól i kilka mielonych pieprzu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu i gotować przez około 20 min. Przecedzić przez średnie sito, naciskając na cząstki stałe w sito. Zawartość sita wyrzucić. Wypłucz garnek i przywróć bulion do garnka. Gotować bulion aż do zmniejszenia do 8 filiżanek. (Jeśli nadmiernie zmniejszysz bulion, po prostu dodaj wodę, aby zrekompensować.) Smak i dodać więcej soli i pieprzu w razie potrzeby, pamiętając, że ryba doda trochę słoności do gulaszu. Przechowywać w lodówce, aż gotowe touse.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
SkorupiakiSkorupiaki
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1
Zrób tosty i ugotuj Skorupiaki: umieść stojak bezpośrednio pod brojlerem i podgrzej brojlera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
2
Posmaruj chleb z obu stron zarezerwowanym olejem czosnkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
3
Połóż chleb na blasze do pieczenia (lub bezpośrednio na stojaku) i tosty z obu stron. Podczas tostowania chleba, powrót bulionu na wolnym ogniu na średnim wysokim do wysokiego ciepła. Po dodaniu każdej partii owoców morza temperatura bulionu spadnie, więc może być konieczne podniesienie i obniżenie ciepła, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu. Jeśli używasz Małży, zacznij od dodania ich do bulionu i gotuj na wolnym ogniu, aż się otworzą, 3 do 5 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
4
Dodaj małże i kraba, jeśli używasz, i gotuj na wolnym ogniu, aż małże się otworzą, 2 do 3 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
KrabKrab
5
Dodaj ryby i krewetki. Dokładnie wymieszać z rowkiem łyżką, aby wszystkie ryby i krewetki do bulionu, ale staraj się nie rozbić kawałki. Przykryć i gotować, aż ryba jest ledwo gotowane przez, inny 3 do 5 min., pamiętając, że ryby będą nadal gotować trochę w czasie potrzebnym na danie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6
Złóż gulasz: ułóż kawałek tostowego zakwasu na dnie każdej ciepłej miski i równomiernie porcjuj owoce morza do misek (pamiętaj, aby wyrzucić nieotwarte małże lub małże). Kadzi bulion na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
1
Posypać posiekaną natką pietruszki i chipsy czosnkowe na wszystko i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
2
Drink sugestie ponieważ będziesz przy użyciu czerwonego wina do bazy gulasz, jest to świetna okazja, aby faktycznie służyć czerwone wino z rybami. John Ash lubi podawać to samo wino lub przynajmniej wino z tej samej winogron, które użył do przygotowania przepisu. Tylko upewnij się, że wino jest Młode, owocowe i nie jest zbyt taninowe. (Na szczęście zwykle przekłada się to na niezbyt drogie.) Jeśli pójdziesz z Pinot Noir, spróbuj Gallo z Sonoma ($1
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3
albo Fetzer Five Rivers Ranch ($13), oba z Kalifornii. Jeśli zdecydujesz się na Zinfandel, 2002 Bonny Doon kardynał Zin Beastly stare winorośle z Kalifornii ($1
Składniki, których będziesz potrzebować
ZinfandelZinfandel
Ranch DressingRanch Dressing
4
to byłby mój wybór. Lub, ukłon w stronę włoskich korzeni cioppinos, spróbuj Barbera, pysznego włoskiego wina z pikantną kwasowością i soczystymi owocami. I like the 2001 Michele Chiarlo Barbera dAsti ($1
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
5
lub 2002 Pasquero Paitin Barbera dAlba Serra Boella (18 dolarów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BarberaWino Barbera
1
Rozmiar
2
na bazie ośmiu porcji, kalorii
1
810, tłuszcz
2
38, Kalorie Tłuszczowe
1
340, Tłuszcze Nasycone
2
7, białko
3
51, Tłuszcz Jednonienasycony
4
23, węglowodany
5
1600, Cholesterol
6
170, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
56, Tłuszcz Wielonienasycony
2
5, sód

Składniki

3largesz odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)6krewetki i żyłkiRosół Cioppino (powyżej)Rosół Cioppino (powyżej)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana marchewka (ok. 2Â srednio)grubo posiekana marchewka (ok. 2Â srednio)1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekany seler lub koper włoski (około 2Â średnie żeberka selera lub 1/4 średniej cebuli kopru włoskiego)grubo posiekany seler lub koper włoski (około 2Â średnie żeberka selera lub 1/4 średniej cebuli kopru włoskiego)1Batoniki toffi Heathpokruszone czerwone płatki chile; więcej do smakupokruszone czerwone płatki chile; więcej do smaku454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemałże hardshell, takie jak mahoń lub cherrystones, szorowane lub 1 cały Krab Dungeness (około 2 lb.), oczyszczone i pokrojone na sekcje (niech to zrobi sprzedawca ryb)małże hardshell, takie jak mahoń lub cherrystones, szorowane lub 1 cały Krab Dungeness (około 2 lb.), oczyszczone i pokrojone na sekcje (niech to zrobi sprzedawca ryb)2Batoniki toffi Heathbułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana świeża bazylia (lub 1 Tbs. suszone)grubo posiekana świeża bazylia (lub 1 Tbs. suszone)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(3/4 butelki) czerwone wino o średniej zawartości, takie jak Zinfandel, Pinot Noir lub Sangiovese(3/4 butelki) czerwone wino o średniej zawartości, takie jak Zinfandel, Pinot Noir lub Sangiovese4Duże goździkiposiekane krążki papryczki bananowej lub posiekane ostre papryczki dowolnego rodzajuposiekane krążki papryczki bananowej lub posiekane ostre papryczki dowolnego rodzaju5Duże goździkiTbs. grubo posiekany czosnekTbs. grubo posiekany czosnek6krewetki i żyłkiChipsy czosnkowe (powyżej) do dekoracjiChipsy czosnkowe (powyżej) do dekoracji6krewetki i żyłkiOlej czosnkowy (powyżej)Olej czosnkowy (powyżej)907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgehalibut, Żabnica lub inna biała ryba o twardym mięsie, pokrojona w 1-calową kostkęhalibut, Żabnica lub inna biała ryba o twardym mięsie, pokrojona w 1-calową kostkę6krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1Średnia żółta cebula, posiekanabulion z kurczaka domowej roboty lub niskosolnybulion z kurczaka domowej roboty lub niskosolny454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeświeże małże (18-24), szorstkie i odkostnioneświeże małże (18-24), szorstkie i odkostnione591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1Tbgrubo posiekane świeże oregano (lub 1 łyżeczka. suszone)grubo posiekane świeże oregano (lub 1 łyżeczka. suszone)454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgekrewetki (liczba 16-20)krewetki (liczba 16-20)6krewetki i żyłkiReserved obrane krewetki z góryReserved obrane krewetki z góry9calegrube kromki chleba na zakwasiegrube kromki chleba na zakwasie1Średnia żółta cebula, posiekanaStado skorupiaków (powyżej)Stado skorupiaków (powyżej)1Średnia żółta cebula, posiekanapomidory w puszkach całe obrane, rozbite, z sokami lub pomidory pokrojone w kostkę z sokami (2 28-oz. puszki)pomidory w puszkach całe obrane, rozbite, z sokami lub pomidory pokrojone w kostkę z sokami (2 28-oz. puszki)7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana żółta cebula (ok. 2Â średnie)grubo posiekana żółta cebula (ok. 2Â średnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia62
Magazyn