Cioppino może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 860 kalorii, 59G białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 12,27 zł / porcja, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz seler, wino o średniej zawartości, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Cioppino, Cioppino, oraz Cioppino dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ząbki czosnku pokroić w 1/8 cala plastry, umieścić je w małym rondlu z olejem i doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym lub średnim ogniu, aż czosnek zamienia światło złoty brąz, 15 do 20 min., regulując ciepło w razie potrzeby, aby czosnek delikatnie bulgotał, gdy gotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej. Odcedź, zachowując osobno zarówno olej, jak i chipsy czosnkowe. Zastrzegamy chipsy czosnkowe do dekoracji (nie zostawiamy ich w temperaturze pokojowej dłużej niż jeden dzień lub są rozmoczone). Olej przechowywać w lodówce w czystym, szczelnie zamkniętym pojemniku. (Użyjesz oleju do grzanek na zakwasie; użyj pozostałego oleju do vinaigrettes, pieczonych VEGE-tables, makaronu lub pieczonego kurczaka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony Kurczak
Grzanki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sos Z Indyka, Podgrzewany
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Zrób łatwy zasób skorupiaków: obierz krewetki, rezerwując muszle. (Schłodzić krewetki łuskane do wykorzystania później w gulaszu.) Skorupki dusić w bulionie z kurczaka przez 5 min., zakryte. Odcedzić i przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(zalecany: Sos A1)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w 8-kwartowym lub większym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj cebulę, marchew, seler z kopru włoskiego i posiekany czosnek. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą lekko rumiane, 15 do 20 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Dodaj pomidory z sokami, wino, bulion skorupiaków, liście laurowe, bazylia, oregano, nasiona kopru włoskiego, płatki chile, 1 łyżeczka. sól i kilka mielonych pieprzu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu i gotować przez około 20 min. Przecedzić przez średnie sito, naciskając na cząstki stałe w sito. Zawartość sita wyrzucić. Wypłucz garnek i przywróć bulion do garnka. Gotować bulion aż do zmniejszenia do 8 filiżanek. (Jeśli nadmiernie zmniejszysz bulion, po prostu dodaj wodę, aby zrekompensować.) Smak i dodać więcej soli i pieprzu w razie potrzeby, pamiętając, że ryba doda trochę słoności do gulaszu. Przechowywać w lodówce, aż gotowe touse.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Bułka Tarta, Kilka Garści
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Skorupiaki
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1
Zrób tosty i ugotuj Skorupiaki: umieść stojak bezpośrednio pod brojlerem i podgrzej brojlera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skorupiaki
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
2
Posmaruj chleb z obu stron zarezerwowanym olejem czosnkowym.
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
3
Połóż chleb na blasze do pieczenia (lub bezpośrednio na stojaku) i tosty z obu stron. Podczas tostowania chleba, powrót bulionu na wolnym ogniu na średnim wysokim do wysokiego ciepła. Po dodaniu każdej partii owoców morza temperatura bulionu spadnie, więc może być konieczne podniesienie i obniżenie ciepła, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu. Jeśli używasz Małży, zacznij od dodania ich do bulionu i gotuj na wolnym ogniu, aż się otworzą, 3 do 5 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
W Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
4
Dodaj małże i kraba, jeśli używasz, i gotuj na wolnym ogniu, aż małże się otworzą, 2 do 3 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
Krab
5
Dodaj ryby i krewetki. Dokładnie wymieszać z rowkiem łyżką, aby wszystkie ryby i krewetki do bulionu, ale staraj się nie rozbić kawałki. Przykryć i gotować, aż ryba jest ledwo gotowane przez, inny 3 do 5 min., pamiętając, że ryby będą nadal gotować trochę w czasie potrzebnym na danie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6
Złóż gulasz: ułóż kawałek tostowego zakwasu na dnie każdej ciepłej miski i równomiernie porcjuj owoce morza do misek (pamiętaj, aby wyrzucić nieotwarte małże lub małże). Kadzi bulion na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego Spaghetti
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Chochla
1
Posypać posiekaną natką pietruszki i chipsy czosnkowe na wszystko i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sos Z Indyka, Podgrzewany
2
Drink sugestie ponieważ będziesz przy użyciu czerwonego wina do bazy gulasz, jest to świetna okazja, aby faktycznie służyć czerwone wino z rybami. John Ash lubi podawać to samo wino lub przynajmniej wino z tej samej winogron, które użył do przygotowania przepisu. Tylko upewnij się, że wino jest Młode, owocowe i nie jest zbyt taninowe. (Na szczęście zwykle przekłada się to na niezbyt drogie.) Jeśli pójdziesz z Pinot Noir, spróbuj Gallo z Sonoma ($1
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3
albo Fetzer Five Rivers Ranch ($13), oba z Kalifornii. Jeśli zdecydujesz się na Zinfandel, 2002 Bonny Doon kardynał Zin Beastly stare winorośle z Kalifornii ($1
Składniki, których będziesz potrzebować
Zinfandel
Ranch Dressing
4
to byłby mój wybór. Lub, ukłon w stronę włoskich korzeni cioppinos, spróbuj Barbera, pysznego włoskiego wina z pikantną kwasowością i soczystymi owocami. I like the 2001 Michele Chiarlo Barbera dAsti ($1
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
5
lub 2002 Pasquero Paitin Barbera dAlba Serra Boella (18 dolarów).