Cioppino

Cioppino
Cioppino może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 860 kalorii, 59G białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 12,27 zł / porcja, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz seler, wino o średniej zawartości, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Cioppino, Cioppino, oraz Cioppino dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ząbki czosnku pokroić w 1/8 cala plastry, umieścić je w małym rondlu z olejem i doprawić solą i pieprzem. Gotować na małym lub średnim ogniu, aż czosnek zamienia światło złoty brąz, 15 do 20 min., regulując ciepło w razie potrzeby, aby czosnek delikatnie bulgotał, gdy gotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej. Odcedź, zachowując osobno zarówno olej, jak i chipsy czosnkowe. Zastrzegamy chipsy czosnkowe do dekoracji (nie zostawiamy ich w temperaturze pokojowej dłużej niż jeden dzień lub są rozmoczone). Olej przechowywać w lodówce w czystym, szczelnie zamkniętym pojemniku. (Użyjesz oleju do grzanek na zakwasie; użyj pozostałego oleju do vinaigrettes, pieczonych VEGE-tables, makaronu lub pieczonego kurczaka.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony KurczakPieczony Kurczak
GrzankiGrzanki
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Zrób łatwy zasób skorupiaków: obierz krewetki, rezerwując muszle. (Schłodzić krewetki łuskane do wykorzystania później w gulaszu.) Skorupki dusić w bulionie z kurczaka przez 5 min., zakryte. Odcedzić i przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w 8-kwartowym lub większym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj cebulę, marchew, seler z kopru włoskiego i posiekany czosnek. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą lekko rumiane, 15 do 20 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodaj pomidory z sokami, wino, bulion skorupiaków, liście laurowe, bazylia, oregano, nasiona kopru włoskiego, płatki chile, 1 łyżeczka. sól i kilka mielonych pieprzu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień, aby utrzymać gotować na wolnym ogniu i gotować przez około 20 min. Przecedzić przez średnie sito, naciskając na cząstki stałe w sito. Zawartość sita wyrzucić. Wypłucz garnek i przywróć bulion do garnka. Gotować bulion aż do zmniejszenia do 8 filiżanek. (Jeśli nadmiernie zmniejszysz bulion, po prostu dodaj wodę, aby zrekompensować.) Smak i dodać więcej soli i pieprzu w razie potrzeby, pamiętając, że ryba doda trochę słoności do gulaszu. Przechowywać w lodówce, aż gotowe touse.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SkorupiakiSkorupiaki
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1
Zrób tosty i ugotuj Skorupiaki: umieść stojak bezpośrednio pod brojlerem i podgrzej brojlera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkorupiakiSkorupiaki
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
Posmaruj chleb z obu stron zarezerwowanym olejem czosnkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
3
Połóż chleb na blasze do pieczenia (lub bezpośrednio na stojaku) i tosty z obu stron. Podczas tostowania chleba, powrót bulionu na wolnym ogniu na średnim wysokim do wysokiego ciepła. Po dodaniu każdej partii owoców morza temperatura bulionu spadnie, więc może być konieczne podniesienie i obniżenie ciepła, aby utrzymać gotowanie na wolnym ogniu. Jeśli używasz Małży, zacznij od dodania ich do bulionu i gotuj na wolnym ogniu, aż się otworzą, 3 do 5 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Dodaj małże i kraba, jeśli używasz, i gotuj na wolnym ogniu, aż małże się otworzą, 2 do 3 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
KrabKrab
5
Dodaj ryby i krewetki. Dokładnie wymieszać z rowkiem łyżką, aby wszystkie ryby i krewetki do bulionu, ale staraj się nie rozbić kawałki. Przykryć i gotować, aż ryba jest ledwo gotowane przez, inny 3 do 5 min., pamiętając, że ryby będą nadal gotować trochę w czasie potrzebnym na danie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
6
Złóż gulasz: ułóż kawałek tostowego zakwasu na dnie każdej ciepłej miski i równomiernie porcjuj owoce morza do misek (pamiętaj, aby wyrzucić nieotwarte małże lub małże). Kadzi bulion na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
1
Posypać posiekaną natką pietruszki i chipsy czosnkowe na wszystko i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
2
Drink sugestie ponieważ będziesz przy użyciu czerwonego wina do bazy gulasz, jest to świetna okazja, aby faktycznie służyć czerwone wino z rybami. John Ash lubi podawać to samo wino lub przynajmniej wino z tej samej winogron, które użył do przygotowania przepisu. Tylko upewnij się, że wino jest Młode, owocowe i nie jest zbyt taninowe. (Na szczęście zwykle przekłada się to na niezbyt drogie.) Jeśli pójdziesz z Pinot Noir, spróbuj Gallo z Sonoma ($1
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3
albo Fetzer Five Rivers Ranch ($13), oba z Kalifornii. Jeśli zdecydujesz się na Zinfandel, 2002 Bonny Doon kardynał Zin Beastly stare winorośle z Kalifornii ($1
Składniki, których będziesz potrzebować
ZinfandelZinfandel
Ranch DressingRanch Dressing
4
to byłby mój wybór. Lub, ukłon w stronę włoskich korzeni cioppinos, spróbuj Barbera, pysznego włoskiego wina z pikantną kwasowością i soczystymi owocami. I like the 2001 Michele Chiarlo Barbera dAsti ($1
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
5
lub 2002 Pasquero Paitin Barbera dAlba Serra Boella (18 dolarów).
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BarberaWino Barbera
1
Rozmiar
2
na bazie ośmiu porcji, kalorii
1
810, tłuszcz
2
38, Kalorie Tłuszczowe
1
340, Tłuszcze Nasycone
2
7, białko
3
51, Tłuszcz Jednonienasycony
4
23, węglowodany
5
1600, Cholesterol
6
170, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
56, Tłuszcz Wielonienasycony
2
5, sód

Składniki

3largessłonina wieprzowasłonina wieprzowa6krewetki i żyłkiRosół Cioppino (powyżej)Rosół Cioppino (powyżej)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana marchewka (ok. 2Â srednio)grubo posiekana marchewka (ok. 2Â srednio)1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekany seler lub koper włoski (około 2Â średnie żeberka selera lub 1/4 średniej cebuli kopru włoskiego)grubo posiekany seler lub koper włoski (około 2Â średnie żeberka selera lub 1/4 średniej cebuli kopru włoskiego)1Batoniki toffi Heathpokruszone czerwone płatki chile; więcej do smakupokruszone czerwone płatki chile; więcej do smaku4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.małże hardshell, takie jak mahoń lub cherrystones, szorowane lub 1 cały Krab Dungeness (około 2 lb.), oczyszczone i pokrojone na sekcje (niech to zrobi sprzedawca ryb)małże hardshell, takie jak mahoń lub cherrystones, szorowane lub 1 cały Krab Dungeness (około 2 lb.), oczyszczone i pokrojone na sekcje (niech to zrobi sprzedawca ryb)2Batoniki toffi Heathbułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana świeża bazylia (lub 1 Tbs. suszone)grubo posiekana świeża bazylia (lub 1 Tbs. suszone)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(3/4 butelki) czerwone wino o średniej zawartości, takie jak Zinfandel, Pinot Noir lub Sangiovese(3/4 butelki) czerwone wino o średniej zawartości, takie jak Zinfandel, Pinot Noir lub Sangiovese4Duże goździki1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej5Duże goździkiTbs. grubo posiekany czosnekTbs. grubo posiekany czosnek6krewetki i żyłkiChipsy czosnkowe (powyżej) do dekoracjiChipsy czosnkowe (powyżej) do dekoracji6krewetki i żyłkiOlej czosnkowy (powyżej)Olej czosnkowy (powyżej)9071 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.halibut, Żabnica lub inna biała ryba o twardym mięsie, pokrojona w 1-calową kostkęhalibut, Żabnica lub inna biała ryba o twardym mięsie, pokrojona w 1-calową kostkę6krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1Średnia żółta cebula, posiekanabulion z kurczaka domowej roboty lub niskosolnybulion z kurczaka domowej roboty lub niskosolny4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeże małże (18-24), szorstkie i odkostnioneświeże małże (18-24), szorstkie i odkostnione591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1Tbgrubo posiekane świeże oregano (lub 1 łyżeczka. suszone)grubo posiekane świeże oregano (lub 1 łyżeczka. suszone)4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.krewetki (liczba 16-20)krewetki (liczba 16-20)6krewetki i żyłkiReserved obrane krewetki z góryReserved obrane krewetki z góry9calegrube kromki chleba na zakwasiegrube kromki chleba na zakwasie1Średnia żółta cebula, posiekanaStado skorupiaków (powyżej)Stado skorupiaków (powyżej)1Średnia żółta cebula, posiekanapomidory w puszkach całe obrane, rozbite, z sokami lub pomidory pokrojone w kostkę z sokami (2 28-oz. puszki)pomidory w puszkach całe obrane, rozbite, z sokami lub pomidory pokrojone w kostkę z sokami (2 28-oz. puszki)7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana żółta cebula (ok. 2Â średnie)grubo posiekana żółta cebula (ok. 2Â średnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia62
Magazyn