CIO-Filipiński

CIO-Filipiński
Cio-Filipiński może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 532 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.73 za porcję. Jeśli masz oliwę z oliwek, liść laurowy, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Filipiński Placek Jajeczny, Filipino Pancit, oraz Żeberka Filipińskie.

Instrukcje

1
Rozgrzej duży garnek na średnim ogniu i dodaj obfity wir oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
3
Dodaj czosnek, seler, cebula kopru włoskiego, sok z małży, przecier pomidorowy, wino, sól, pieprz, pasta anchois, płatki czerwonej papryki, liść laurowy, anyż i szafran. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Pasta AnchoisPasta Anchois
Przecier PomidorowyPrzecier Pomidorowy
Koper WłoskiKoper Włoski
Sok Z MałżySok Z Małży
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
Liście LauroweLiście Laurowe
SzafranSzafran
SelerSeler
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
SólSól
WinoWino
4
Dla dorsza: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Dorsza posypać solą, pieprzem i papryką, a każdy kawałek zawijać w plaster prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
PaprykaPapryka
PieprzPieprz
SólSól
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
DorszDorsz
6
Rozgrzej dużą patelnię odporną na piekarnik na średnim ogniu i dodaj wir oliwy z oliwek. Przesmażyć dorsza po obu stronach, aż prosciutto zostanie chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
7
Przenieść patelnię do piekarnika i piec dorsza aż gotowane przez, 10 do 12 protokół. (Jeśli dorsz nie mieści się na patelni w jednej partii, gotować w dwóch partiach i przenieść do blachy do pieczenia, aby zakończyć w piekarniku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Dodać małże do bulionu pomidorowego i gotować, aż małże otwarte, o 5 protokół. Odrzuć małże, które się nie otwierają. Odrzuć liść laurowy i anyż Gwiaździsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
BulionBulion
MałżeMałże
9
Umieścić 1 kawałek dorsza w płytkiej misce i Chochla trochę bulionu wokół dorsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
DorszDorsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Dekoruj kilkoma małżami, pokrojonym w kostkę pomidorem, liśćmi kopru włoskiego i posiekaną natką pietruszki. Powtórz z pozostałym dorszem i bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Koper WłoskiKoper Włoski
PomidorPomidor
BulionBulion
MałżeMałże
DorszDorsz
11
Podawać na ciepło.
12
Przepis ten został stworzony przez uczestnika konkursu kulinarnego. Kuchnie Food Network nie przetestowały go do użytku domowego, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Magazyn