Cinnamon Swirl Coffeecake
Cinnamon Swirl Coffeecake to Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 10. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 158 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mleka, koszerny, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Blueberry Cinnamon Swirl Crumb Coffeecake, Blueberry Cinnamon Swirl Crumb Coffeecake, oraz Fig-Swirl Coffeecake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do temperatury 177°. na bokach i na dole posmarować patelnię bochenkową o wymiarach 9x5x3 cali. Odstawić.
Połącz 1/2 szklanki masła z granulowanym cukrem w misce miksera stojącego. Beat na średniej prędkości, aż kremowane razem około 3 do 4 minut, aż gładkie i puszyste.
Dodać jajka jeden po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Dodaj wanilię; beat dobrze.
W średniej misce przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sól.
Z mikserem stojącym na niskiej prędkości, dodaj mieszankę mąki trochę na raz, na przemian z mlekiem. Nie przesadzaj.
W osobnej misce wymieszaj wszystkie składniki nadzienia.
Wlać połowę ciasta na patelnię.
Rozłóż nadzienie na cieście; pozostałą połowę ciasta zalej nadzieniem.
W innej małej misce wymieszaj razem składniki polewające.
Posypać polewą na cieście.
Piec 50 do 60 minut lub do góry jest złoty brąz i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty.
Schłodzić 10 minut w patelni na stojaku z drutu. Poluzować boki bochenka z patelni; zdjąć z patelni i umieścić na stojaku z drutu. Ostudzić całkowicie, około 2 godzin przed krojeniem.