Cindy ' s Really Good Au Gratin Potatoes
Cindy jest naprawdę dobry Au Gratin ziemniaki może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 1007 kalorii. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, ziemniaki, okruchy krakersów i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zapiekanka Ze Szparagów...fantazyjne i dobre!, Tak dobre jak puree ziemniaczane, ale bez tłuszczu, oraz Brązowe Dobre Duszone Ziemniaki.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku i przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować do miękkości, o 20 protokół.
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia, aż ziemniaki będą wystarczająco chłodne, aby obsłużyć. Pokroić w plastry 1/4 cala, i umieścić w naczyniu do pieczenia 1-quart; odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Wymieszać okruchy krakersów i stopione masło razem w małej misce; odstawić.
Podczas gotowania ziemniaków, roztopić 2 łyżki masła w rondlu na średnim ogniu.
Ubić mąkę i wymieszać, aż mieszanina stanie się pastą i jasnobrązowy, około 5 minut. Stopniowo ubijaj mleko do mieszanki mąki i gotuj na wolnym ogniu. Gotować i mieszać, aż mieszanina będzie gęsta i gładka, 10 do 15 protokół. Wymieszać z musztardą, solą, pieprzem i serem Cheddar, aż ser się rozpuści i sos będzie gładki; wlać ziemniaki.
Posypać okruchami krakersów.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż krakersy są złote i sos jest bąbelkowy, 35 do 45 minut.