Cilantro Lime Shrimp
Cilantro Lime Shrimp może być tylko bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. Na 3,35 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 3. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 31g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis z Simply Recipes ma 2281 fanów. Mieszanka oleju z otrębów ryżowych, sok z limonki, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Chipotle Lime Sałatka z grillowanych krewetek w sosie z limonki Cilantro, Cilantro Lime Shrimp, oraz Cilantro Lime Shrimp.
Instrukcje
Umieść dużą patelnię lub wok na najsilniejszym palniku na dużym ogniu.
Niech patelnia rozgrzać na minutę, a następnie dodać olej.
Niech olej nagrzewa się, aż się połyska. Jeśli zacznie palić, wyjmij patelnię z ognia na chwilę.
Dodaj chiles na patelni i wrzucić do herbu z olejem. Gotować 30 sekund.
Dodać krewetki i czosnek na patelnię i posypać solą. Wrzucić do herbu z olejem.
Niech krewetki gotować niezakłócony przez 1 minutę przed podrzucając ponownie tak się trochę sear. Stir-smażyć aż gotowane przez, o 2-3 protokół.
off ciepła i wymieszać w kolendrze, następnie sok z limonki.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Podawać samodzielnie, nad ryżem lub w złożonej podgrzanej mące lub tortilli kukurydzianej.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.