Ciepły orkisz z czerwoną kapustą i Ricotta Salata

Ciepły orkisz z czerwoną kapustą i Ricotta Salata
Ciepły orkisz z czerwoną kapustą i Ricotta Salata może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 10g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz ser ricotta salata, kapustę, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Cavatelli Z Rukolą I Ricottą Salata, Sałatka z rukoli z ricottą Salata, oraz Zielenina z ricottą Salata.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Rozłóż orzechy włoskie na talerzu ciasta i tosty przez 12 minut, aż złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
3
Ostudzić, a następnie grubo posiekać.
4
Na dużej patelni, roztopić masło w oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodać cebulę i gotować na dużym ogniu, mieszając, aż zmiękną, 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodać kapustę i ocet, doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta ledwo zwiędnie, 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
7
Dodać tymianek i wodę, przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta będzie miękka i woda odparuje, 20 minut. Wymieszać z orkiszem o zapachu tymianku, ricotta salata i prażonymi orzechami włoskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Ricotta SalataSer Ricotta Salata
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
OrkiszOrkisz
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
8
Przełożyć do miski i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn