Ciepłe Tofu z pikantnym sosem czosnkowym
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Ciepłe Tofu z pikantnym sosem czosnkowym może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 56 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Mieszanka nasion sezamu, grube koreański czerwony pieprz płatki, tofu, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciepłe Tofu Z Pikantnym Sosem Czosnkowym, Pikantne ciepłe jedwabne tofu z selerem i sałatką z kolendry, oraz Smażone na patelni Tofu z pikantnym sosem z trawy cytrynowej (Tofu Nuong Xa).
Instrukcje
Dokładnie opłucz tofu, a następnie przykryj zimną wodą w średnim rondlu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu, a następnie zachować ciepło, pokryte, na bardzo małym ogniu.
Tymczasem czosnek mielony i rozgnieść na pastę ze szczyptą soli. Wymieszać z pozostałymi składnikami (z wyjątkiem tofu).
Tuż przed podaniem ostrożnie wyciągnij Tofu z rondla dużą łopatką i osusz na papierowych ręcznikach. Delikatnie osuszyć, a następnie przenieść na mały talerz. Łyżka trochę sosu na tofu i podawać na ciepło.
Pozostały sos podawać z boku.
* Sos można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.* Tofu można ogrzać do 4 godzin.