Ciepłe Tofu z pikantnym sosem czosnkowym

Ciepłe Tofu z pikantnym sosem czosnkowym
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Ciepłe Tofu z pikantnym sosem czosnkowym może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 56 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Mieszanka nasion sezamu, grube koreański czerwony pieprz płatki, tofu, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciepłe Tofu Z Pikantnym Sosem Czosnkowym, Pikantne ciepłe jedwabne tofu z selerem i sałatką z kolendry, oraz Smażone na patelni Tofu z pikantnym sosem z trawy cytrynowej (Tofu Nuong Xa).

Instrukcje

1
Dokładnie opłucz tofu, a następnie przykryj zimną wodą w średnim rondlu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu, a następnie zachować ciepło, pokryte, na bardzo małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Tymczasem czosnek mielony i rozgnieść na pastę ze szczyptą soli. Wymieszać z pozostałymi składnikami (z wyjątkiem tofu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego1/2 Szklanki świeżego Ananasa, Posiekanego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
3
Tuż przed podaniem ostrożnie wyciągnij Tofu z rondla dużą łopatką i osusz na papierowych ręcznikach. Delikatnie osuszyć, a następnie przenieść na mały talerz. Łyżka trochę sosu na tofu i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
4
Pozostały sos podawać z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1
* Sos można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.* Tofu można ogrzać do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn