Ciepłe chrupiące jabłko i suszona wiśnia
Ciepłe jabłko i suszona wiśnia Crisp może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 528 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,21 zł za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz bitą śmietanę, gałkę muszkatołową, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Krem gruszkowo - Wiśniowy Crisp, Chrupiąca gęś z suszonym nadzieniem wiśniowo-Zakwasowym, oraz Gruszka i suszona wiśnia chrupiąca z gałką muszkatołową - orzech Streusel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw blachę do pieczenia na dnie piekarnika, aby złapać wszelkie wycieki. W średniej misce połącz płatki owsiane z brązowym cukrem, mąką, 1 1/2 łyżeczki cynamonu i solą.
Dodać roztopione masło i wrzucić, aż równomiernie nawilżone, a następnie szczypta polewa na duże okruchy.
W misce wrzucić jabłka z wiśniami, cukrem granulowanym, miodem, sokiem z cytryny, gałką muszkatołową i pozostałym 1/2 łyżeczki cynamonu.
Rozłóż jabłka w 9-calowym talerzu pie Deep-dish. Rozrzucić okruchy na jabłkach aż do krawędzi.
Piec około 45 minut, lub aż jabłka zmiękną, nadzienie bulgocze, a polewa jest złota.
Odstawić na 20 do 30 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z bitą śmietaną.