Ciepłe banany z sosem Dulce de Leche
Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje $5.09 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 639 kalorii. Jeśli masz sok z cytryny, banany dla niemowląt, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciastka orzechowo-cynamonowe z bananami i Dulce de Leche, Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), oraz Chrupiące naleśniki z sosem Dulce de Leche.
Instrukcje
Ubić SOS dulce de leche i likier w małym rondlu na małym ogniu, aż sos będzie po prostu ciepły.
Wymieszać sok z cytryny, cukier, cynamon i gałkę muszkatołową w dużej misce; dodać banany i wrzucić do herbu.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać banany; sauté aż do ogrzania przez i zaczyna brązowy, obracając delikatnie żaroodporną gumową szpatułką, o 5 protokół.
Przenieść 2 banany do każdego z 6 talerzy.
Posypać pokruszoną amaretti i podawać.
* Dostępne w niektórych supermarketach, sklepach monopolowych i rynkach łacińskich.
** Dostępne w niektórych supermarketach i rynkach włoskich.