Ciepła tapioka z rabarbarem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać ciepłe tapioka z rabarbarem spróbować. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 89 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz łodygi rabarbaru, pół na pół, wanilię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto rabarbarowe Streusel z ciepłym sosem waniliowym, Ciepły kompot rabarbarowy z Orzechowo-kokosowym Crunch, oraz Amaretti Mrożony Jogurt z ciepłą wanilią-pieczony rabarbar.
Instrukcje
Doprowadzić 8 szklanek wody, sól i 3 łyżki cukru do wrzenia w 3-do 4-quart ciężki rondel, a następnie dodać tapioka w strumieniu, stale mieszając. Zmniejszyć ciepło i energicznie gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż tapioka jest prawie całkowicie przezroczysty, 35 do 50 minut, w zależności od wielkości tapioka.
Podczas gdy tapioka jest gotowanie, dusić 1 1/4 szklanki rabarbar, 1/3 szklanki cukru, pieprz, szczypta soli, i pozostałe 1/3 szklanki wody w 2-quart ciężki rondel, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż rabarbar jest po prostu przetargu, o 8 protokół. Przecedzić w robocie kuchennym do uzyskania gładkości (należy zachować ostrożność podczas mieszania gorących płynów), następnie odstawić 1/4 szklanki (aby dodać do tapioki), a resztę zwrócić do rondla. Wymieszać z surowym rabarbarem i dusić, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 5 protokół. Wymieszaj sok z cytryny, a następnie przelej do płytkiej miski.
Odsączyć tapiokę na sicie i przenieść do oczyszczonego 2-litrowego ciężkiego rondla. Wymieszać na pół i pół, pozostałe 2 łyżki cukru, wanilii i przecier z rabarbaru i doprowadzić do duszenia, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści. Lekko ostudzić, następnie podzielić na 4 miseczki deserowe i polać rabarbarem.
Każda porcja zawiera około 248 kalorii i 2 gram tłuszczu.