Ciepła sałatka ziemniaczana z boczkiem
Ciepła sałatka ziemniaczana z boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 254 kalorie, 8G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz ziemniaki, szczypiorek, ocet z białego wina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Ziemniaczana Z Boczkiem Na Ciepło, Sałatka Z Boczkiem Ziemniaczanym Na Ciepło, oraz Sałatka Ziemniaczana Z Boczkiem Na Ciepło.
Instrukcje
Ziemniaki obficie przykryć zimną osoloną wodą (1 łyżka soli na 3 litry wody) w garnku i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, około 30 minut.
Gdy ziemniaki są wystarczająco chłodne, aby wytrzymać, ale nadal ciepłe, obrać i pokroić w 1-calowe kawałki, a następnie wrzucić ocet i 1/2 łyżeczki soli w dużej misce.
Boczek gotować w oleju w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż chrupiące.
Odcedzić boczek na ręcznikach papierowych, rezerwując tłuszcz na patelni.
Dodać 1/4 szklanki gorącego tłuszczu boczku do ziemniaków i wrzucić. Grubo pokruszyć boczek na wierzchu, następnie dodać szczypiorek, sól i pieprz do smaku i wrzucić.