Ciepła sałatka z ziemniaków i tuńczyka z sosem pesto

Ciepła sałatka z ziemniaków i tuńczyka z sosem pesto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj ciepłej sałatki z ziemniaków i tuńczyka z sosem pesto. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.24 za porcję. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 13g białka, oraz 17g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz nowe ziemniaki, pesto, fasolkę szparagową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 692 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 98%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciepła sałatka ziemniaczana z Pesto i żurawiną / / DF & GF, Stek Z Tuńczyka Z Ciepłymi Nowymi Ziemniakami, Chorizo I Sałatką Z Pomidorów, oraz Kolacja dziś wieczorem: Sałatka z ziemniaków i tuńczyka na ciepło.

Instrukcje

1
Włóż ziemniaki do patelni z wrzącą wodą, Przywróć do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 8-10 minut do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
W międzyczasie wymieszaj pesto i olej, aby uzyskać dressing. Pomidory pokroić na pół, odsączyć i obtoczyć tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Cienki-Cienki-
3
Dodać fasolę do ziemniaków na Ostatnie 3 minuty czasu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4
Ziemniaki i fasolę odcedzić i wrzucić do salaterki. Szpinak wymieszać tak, aby trochę zwiędł w cieple warzyw. Doprawić solą i pieprzem. Pomidory i tuńczyka rozsypać na wierzchu, skropić pesto i delikatnie wrzucić wszystko razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Merlot dyrektora
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia49
Magazyn