Ciepła sałatka z ziemniaków i tuńczyka z sosem pesto

Ciepła sałatka z ziemniaków i tuńczyka z sosem pesto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj ciepłej sałatki z ziemniaków i tuńczyka z sosem pesto. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.24 za porcję. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 13g białka, oraz 17g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz nowe ziemniaki, pesto, fasolkę szparagową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 692 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 98%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciepła sałatka ziemniaczana z Pesto i żurawiną / / DF & GF, Stek Z Tuńczyka Z Ciepłymi Nowymi Ziemniakami, Chorizo I Sałatką Z Pomidorów, oraz Kolacja dziś wieczorem: Sałatka z ziemniaków i tuńczyka na ciepło.

Instrukcje

1
Włóż ziemniaki do patelni z wrzącą wodą, Przywróć do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 8-10 minut do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
2
W międzyczasie wymieszaj pesto i olej, aby uzyskać dressing. Pomidory pokroić na pół, odsączyć i obtoczyć tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 średnie Czerwone Pomidory4 średnie Czerwone Pomidory
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
3
Dodać fasolę do ziemniaków na Ostatnie 3 minuty czasu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4
Ziemniaki i fasolę odcedzić i wrzucić do salaterki. Szpinak wymieszać tak, aby trochę zwiędł w cieple warzyw. Doprawić solą i pieprzem. Pomidory i tuńczyka rozsypać na wierzchu, skropić pesto i delikatnie wrzucić wszystko razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
4 średnie Czerwone Pomidory4 średnie Czerwone Pomidory
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
Merlot dyrektora
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia49
Magazyn