Ciepła sałatka z wiosennych warzyw z jagnięciną
Ciepła sałatka z warzyw wiosennych z jagnięciną zajmuje ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 543 kalorie, 51g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 3,48 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Ten przepis jest lubiany przez 38 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, groch, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Wiosna. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Marynowana jagnięcina z grilla z szalotką, podawana z warzywami, Duszone jagnięce golonki z wiosennymi warzywami i wiosenną Gremolatą, oraz Wiosenne warzywa z ciepłym winegretem.
Instrukcje
Przygotuj miskę mrożonej wody i przynieś dużą patelnię osolonej wody do wrzenia. Szparagi gotujemy w wodzie przez 3 min, a następnie łyżką szczelinową wlewamy do lodowatej wody. Gotować groszek przez 2 min, a następnie umieścić w lodowatej wodzie. Bób gotujemy przez kolejne 2 min, wlewamy do lodowatej wody, następnie wyjmujemy ze skórek.
Przeciąć krzyż na dnie każdego pomidora, a następnie blanszować we wrzącej wodzie przez około 10 sekund przed umieszczeniem w lodowatej wodzie. Pomidory obieramy, ćwiartujemy i deserujemy, a miąższ kroimy na małe kawałki.
W małym rondlu delikatnie rozgrzać olej i nasiona kolendry, następnie zdjąć ogień i wymieszać z warzywami i octem. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z estragonem i miętą.
Podgrzać dużą patelnię lub grilla. Doprawić jagnięcinę solą i pieprzem i gotować przez 4 min z każdej strony na średnio, lub 6 min Na Dobrze zrobione.
Każdy kotlet jagnięcy podawać z sosem warzywnym.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
![Foley Johnson Carneros Chardonnay]()
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.