Ciepła sałatka z wiosennych warzyw z jagnięciną

Ciepła sałatka z wiosennych warzyw z jagnięciną
Ciepła sałatka z warzyw wiosennych z jagnięciną zajmuje ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 543 kalorie, 51g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 3,48 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Ten przepis jest lubiany przez 38 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, groch, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Wiosna. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Marynowana jagnięcina z grilla z szalotką, podawana z warzywami, Duszone jagnięce golonki z wiosennymi warzywami i wiosenną Gremolatą, oraz Wiosenne warzywa z ciepłym winegretem.

Instrukcje

1
Przygotuj miskę mrożonej wody i przynieś dużą patelnię osolonej wody do wrzenia. Szparagi gotujemy w wodzie przez 3 min, a następnie łyżką szczelinową wlewamy do lodowatej wody. Gotować groszek przez 2 min, a następnie umieścić w lodowatej wodzie. Bób gotujemy przez kolejne 2 min, wlewamy do lodowatej wody, następnie wyjmujemy ze skórek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przeciąć krzyż na dnie każdego pomidora, a następnie blanszować we wrzącej wodzie przez około 10 sekund przed umieszczeniem w lodowatej wodzie. Pomidory obieramy, ćwiartujemy i deserujemy, a miąższ kroimy na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
W małym rondlu delikatnie rozgrzać olej i nasiona kolendry, następnie zdjąć ogień i wymieszać z warzywami i octem. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z estragonem i miętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Podgrzać dużą patelnię lub grilla. Doprawić jagnięcinę solą i pieprzem i gotować przez 4 min z każdej strony na średnio, lub 6 min Na Dobrze zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Każdy kotlet jagnięcy podawać z sosem warzywnym.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Dużych Szalotek8 Dużych Szalotek
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Foley Johnson Carneros Chardonnay z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia86
Magazyn