Ciepła sałatka z soczewicy i żołędzi z jogurtem Vinaigrette

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj ciepłej sałatki z soczewicy i żołędzi z jogurtem Vinaigrette. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 549 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.05 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać Acorn squash, liść laurowy, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj ciepła sałatka z kapusty z klonem pieczony żołądź squash, Ciepła Sałatka Z Ziemniaków I Żołędzi Squash-Munch Madness, oraz Sałatka z pieczonego żołędzia z ciepłym kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do sałatki: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. za pomocą ostrego noża pokrój połówki kabaczka na 1-calowe kostki, pozostawiając nienaruszoną skórę.
Dodaj do miski i wymieszać z 3 obfite łyżki oliwy z oliwek, tymianek i doprawić solą i czarnym pieprzem.
Przełożyć na dużą blachę do pieczenia. Pieczeń squasha do przetargu widelca, 25 do 30 protokół.
Wyjąć z piekarnika i lekko ostudzić.
Dodaj 3 szklanki wody, soczewica, cebula, czosnek, plastry cytryny, liść laurowy, płatki czerwonej papryki i trochę czarnego pieprzu do średniego rondla. Ustawić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego. Dusić do miękkości, 20 do 25 minut. Doprawić solą.
Wyjąć z ognia i odsączyć. Wyrzucić cebulę, cytryny i liść laurowy.
Soczewicę włożyć do dużej szklanej miski, wymieszać ze skąpą łyżką oliwy z oliwek i odstawić.
Do karmelizowanej cebuli: w międzyczasie, umieścić dużą patelnię saute na dużym ogniu i dodać 2 łyżki oliwy z oliwek. Na gorąco dodajemy pokrojoną w plasterki cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Gotować, aż zacznie kolor, o 30 sekund. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Karmelizować, mieszając od czasu do czasu, około 20 minut; cebula powinna być lepka i głęboko złoty brąz.
Do jogurtu vinaigrette: w dużej szklanej misce do mieszania, ubić biały ocet winny, sok z cytryny, czosnek, mięta, kolendra i szalotki razem aż włączone.
Skropić oliwą z oliwek i ubijać do uzyskania gładkiej masy, około minuty.
Dodać jogurt i kontynuować ubijanie aż do kremowego, dodatkową minutę. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć i schłodzić w hermetycznym pojemniku, aż będzie gotowy do użycia, lub do 3 dni.
Aby służyć: gdy squash jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, przenieść do miski z soczewicy.
Mżawka w jogurt vinaigrette i wrzucić do płaszcza całkowicie. Łyżkę do dużego naczynia i udekorować karmelizowaną cebulą.