Ciepła Sałatka Z Rukoli
Ciepła sałatka z rukoli może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 352 kalorie, 7G białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz smukły boczek, ocet balsamiczny, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Ciepła sałatka z kaczki, moreli i rukoli, Ciepła sałatka z squasha i rukoli z czosnkiem vinaigrette, oraz Sałatka CEP, rukola i parmezan.
Instrukcje
Cebulę obrać, pokroić na pół i ćwiartować, a następnie ponownie ćwiartować, aby uzyskać po 8 sztuk z każdej cebuli.
Rozgrzać patelnię i smażyć z wysypki pancetty, aż będzie chrupiąca.
Dodać kilka łyżek oliwy z oliwek na patelnię, dodać gałązki tymianku, cebulę i orzeszki piniowe ze szczyptą soli. Wrzucić i smażyć na średnim ogniu przez około 5 minut, aż karmelizowany i słodki (nie Czarny!).
Następnie wrzuć wszystko do salaterki z rukolą lub ładnymi liśćmi sałaty.
Obficie skropić octem balsamicznym, dzięki czemu będzie to naturalny opatrunek, ponieważ miesza się z oliwą z oliwek.
Podawać z ogolonym parmezanem na wierzchu, można użyć obieraczki do ziemniaków. Chrupać.