Ciepła sałatka z buraków i soczewicy z kozim serem

Ciepła sałatka z buraków i soczewicy z kozim serem
Ciepła sałatka z buraków i soczewicy z kozim serem może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Jedna porcja zawiera 937 kalorii, 53g białka, oraz 55 g tłuszczu. Na $5.8 za porcję, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz filety z łososia, miód, orzechy laskowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Ciepła Sałatka Z Soczewicy Z Kozim Serem, Ciepłe kanapki z kozim serem, burakami i rukolą, oraz Makaron z buraczkami i gruszkami Anjou z ciepłym boczkiem-sosem pistacjowym i pieczonym kozim serem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Na patelni wrzucić buraki z 3 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Piecz do miękkości, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Tymczasem w płytkiej misce doprawiamy orzechy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Kozi ser pokroić na 4 równe rundy. Wciśnij wycięte boki w Nakrętki i odstaw na bok. Soczewicę rozgrzać w kuchence mikrofalowej lub w rondlu i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ser KoziSer Kozi
SoczewicaSoczewica
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Gotować boczek na patelni na średnim ogniu, aż ostry, 10 protokół, i przenieść do ręczników papierowych z łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj szalotka do kapiących patelni i gotować przez 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Zdjąć z ognia; ubić ocet i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
8
Buraki wyjąć z piekarnika i na gorącej patelni rozgrzać pokruszony orzechami kozi ser. Frisee wrzucić z boczkiem i sosem i podzielić między miseczki. Do sałatek dodać buraki, soczewicę i krąg koziego sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
SoczewicaSoczewica
Curly EndiveCurly Endive
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
10
W porcji: kalorie 482; tłuszcz 39 G (nasycony 12 g); Cholesterol 42 mg; Sód 571 mg; węglowodany 19 g; błonnik 5 g; białko 15 g
11
Zdjęcia Antonis Achilleos
12
Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Dodać pory i marchew i gotować do miękkości, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
14
Dodać czosnek i koncentrat pomidorowy i gotować 1 minutę. Zwiększyć ciepło do wysokiej; dodać 4 szklanki wody, laskę cynamonu i soczewicy. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średniej wysokości, przykryć i dusić do miękkości, 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
SoczewicaSoczewica
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
15
W międzyczasie Usuń Szwajcarskie łodygi chard; zarezerwuj 3 liście, a resztę posiekaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
16
Ułożyć całe liście na soczewicy, przykryć i więdnąć, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
17
Usuń chard i przykryć soczewicę. Łososia doprawiamy solą i pieprzem, a wokół każdego fileta zawijamy zwiędły liść boczniaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
SoczewicaSoczewica
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
18
Rezerwy około 1 szklanki soczewicy do innego użytku. Miód i sok z cytryny wymieszać z pozostałą soczewicą i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać posiekany chard.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
SoczewicaSoczewica
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
19
Zawinięty łosoś ułożyć na wierzchu soczewicy, skropić oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na średnim ogniu, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
SoczewicaSoczewica
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
20
Łososia wyjąć i pokroić na kawałki. (Jeśli soczewica jest sucha, dodaj odrobinę wody.) Podziel soczewicę między miseczki i wierzch z łososiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
21
W porcji: kalorie 510; tłuszcz 20 g (nasycony 3 g); Cholesterol 70 mg; Sód 357 mg; węglowodany 45 g; błonnik 8 g; białko 40 g

Składniki

2(zima)świeżo mielony czarny papier do smakuświeżo mielony czarny papier do smaku21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejburaki, obrane i pokrojone w kliny o grubości 1 calaburaki, obrane i pokrojone w kliny o grubości 1 cala2marchew, pokrojona w kostkęmarchew, pokrojona w kostkę1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 funta francuskiej brązowej lub zielonej soczewicy1/2 funta francuskiej brązowej lub zielonej soczewicy1duża pęczkafrisee, rozdarty, lub 6 filiżanek baby greensfrisee, rozdarty, lub 6 filiżanek baby greens3goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany113Orzechy dowolne (posiekane)ser kozi z baliser kozi z bali596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiorzechy laskowe, orzechy włoskie lub pekan, drobno posiekaneorzechy laskowe, orzechy włoskie lub pekan, drobno posiekane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Sok z cytrynySok z cytryny4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony pieprzSól koszerna i świeżo zmielony pieprz2pory, tylko białe i jasnozielone części, połówki wzdłuż i posiekanepory, tylko białe i jasnozielone części, połówki wzdłuż i posiekane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek extra virgin, plus więcej do mżawkioliwa z oliwek extra virgin, plus więcej do mżawki3(zima)oliwa z oliwek extra virgin, plus więcej do mżawkioliwa z oliwek extra virgin, plus więcej do mżawki510Orzechy dowolne (posiekane)center-cut filety z łososia bez skórycenter-cut filety z łososia bez skóry1( bakłażany)szalotka mielonaszalotka mielona1szczyptaSzczypta cukruSzczypta cukru1bunchChard szwajcarskiChard szwajcarski113Orzechy dowolne (posiekane)lub grubo pokrojonego boczku, pokrojonego w plasterkilub grubo pokrojonego boczku, pokrojonego w plasterki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn