Ciepła Sałatka letnia z karczochami i szparagami

Ciepła Sałatka letnia z karczochami i szparagami
Need a bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie przystawki? Ciepła Sałatka letnia karczoch & szparagi może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 377 kalorii, 8G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga szparagów, cytryn, oliwy z oliwek i gałązki tymianku. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 96%. Spróbuj Sałatka Z Ciepłych Karczochów, Przepis Na Ciepłą Sałatkę Z Boczku I Karczocha, oraz Sałatka z ciepłego karczocha czarnego kota dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gdy karczochy są przycinane, znajdź patelnię na tyle szeroką, aby utrzymać je w jednej warstwie. Wycisnąć sok z cytryny pół na pół-napełnić zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pół Na PółPół Na Pół
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, przyprawy, tymianek, ocet, karczochy i obfite szczypta soli. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut, aż będzie miękki. Wyłączyć ciepło i pozostawić do ostygnięcia (patrz wskazówki poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
3
Przygotuj szparagi. Najpierw odetnij zdrewniałe końce, a następnie użyj obrotowej obieraczki do ostrzy, aby przyciąć końce, obracając je, aby uzyskać taką samą grubość jak końcówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
4
Doprowadzić dużą patelnię osolonej wody do toczącego się wrzenia. Szparagi gotować przez 2 min, następnie odcedzić i zalać mocno lodowatą wodą. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, ponownie odcedzić, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Aby zrobić dressing, podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni, a następnie delikatnie gotuj czerwoną cebulę przez 5 minut, aż będzie miękka. Wyłączyć ogień wymieszać cebulę dymkę i szczypiorek, a następnie wrzucić do dzbanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Skropić resztę oleju i octu do dressingu, a następnie doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
7
Przygotuj warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8
Karczochy odsączyć, a następnie pokroić na 6 klinów. Każdy szparag pokroić pod kątem na 3 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
9
Wytrzyj patelnię i podgrzej pozostałą oliwę z oliwek. Szparagi podsmażamy z odrobiną przypraw, aż zaczną lśnić i zabarwić, a następnie miarka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Umieść patelnię z powrotem na ogniu, a następnie gotuj karczochy, aż zaczną brązowieć. Wyłącz ogrzewanie i jesteś gotowy do płyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Łyżka kałuża dressing do środka każdego talerza. Ułóż ze sobą kawałki szparagów, aby okrążyć dressing. Ułóż karczochy między szparagami, aby równomiernie rozmieściły się na talerzu. Rozsypać na liściach sałatki i skropić pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana1 Mała Sałata Rzymska, Posiekana
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia93
Magazyn