Ciepła Salada Frisée-Lardon z jajkami gotowanymi w sosie z czerwonego wina

Ciepła Salada Frisée-Lardon z jajkami gotowanymi w sosie z czerwonego wina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj ciepłej Salady Frisée-Lardon z jajkami w koszulkach w sosie z czerwonego wina. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.32 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 757 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz jajka, frisée, cielęcinę demi-glace i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Frisee Lardon z gotowanymi jajkami, Jajka Gotowane W Sosie Z Czerwonego Wina, oraz Sałatka Frisée-Lardon dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Szalotki gotować w 1 łyżce masła w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, do złotego koloru, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
3
Dodaj wino, czosnek, tymianek, pietruszka, liść laurowy, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i gotuj, aż zmniejszy się do około 1 szklanki, 25 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
WinoWino
4
Rozgrzej piekarnik do 177° z regałami w górnej i dolnej części.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Tymczasem, smażyć lardons w małej ciężkiej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, ale nie chrupiące.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Przecedzić mieszaninę wina przez sito o drobnych oczkach do miski, naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe. Powrót do rondla, następnie wymieszać z cielęciną demi-glace i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CielęcinaCielęcina
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
8
Wymieszać mąkę i pozostałą 1/2 łyżki masła, aby uzyskać manié beurre, następnie ubić w sosie i dusić, ubijając od czasu do czasu, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Dodaj połowę lardons do sosu i utrzymać ciepło off ciepła, przykryte. Pozostałe lardony owinąć folią i ogrzać na stojaku w dolnej trzeciej części piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Karmelki I Tootsie Roll MidgeesKarmelki I Tootsie Roll Midgees
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
1
Plastry bagietki posmarować olejem i lekko doprawić solą i pieprzem. Toast w górnej trzeciej piekarnika, aż blady złoty i chrupiące, o 10 protokół. Potrzyj czosnek na grzankach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
BagietkaBagietka
CzosnekCzosnek
TostyTosty
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Tymczasem, wypełnić głęboką dużą patelnię z 1 1/4 cala wody, a następnie dodać ocet i doprowadzić do duszenia. Rozbij 1 jajko do kubka i wsuń jajko do wody. Powtórz z pozostałymi jajkami, rozstaw je od siebie i gotuj na wolnym ogniu, aż białka będą twarde, ale żółtka nadal będą płynne, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Frisée wymieszać z octem i 1/4 łyżeczki soli, następnie z olejem i podzielić na 4 talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
1
Każde jajko wyjąć z płynu łopatką szczelinową i delikatnie osuszyć (jeszcze na łopatce), następnie przełożyć na grzankę. Jajka doprawiamy lekko solą i pieprzem i dzielimy na sałatki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
TostyTosty
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
2
Na jajka polewamy sosem i posypujemy sałatki pozostałymi smażalnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
JajkoJajko
1
Sos można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć (raz ostudzić).
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn