Ciepła sałatka ze szpinakiem i grzybami

Ciepła sałatka ze szpinakiem i grzybami
Ciepła sałatka ze szpinakiem i grzybami to bezglutenowa przystawka. Ten przepis służy 2 osobom i kosztuje 1,43 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 7 g tłuszczu i łącznie 164 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka rozdartego szpinaku, proszku czosnkowego, sosu winegret malinowy i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 67%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ciepła sałatka z grzybami i szpinakiem, Ciepła sałatka z grzybami i szpinakiem i Ciepła sałatka z grzybami i szpinakiem.

Instrukcje

1
Na patelni podsmaż cebulę i czosnek w proszku na maśle, aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodaj grzyby; przykryć i gotować przez 1 minutę lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
3
Dodaj szpinak; posypać solą i winegretem. Przykryj i gotuj przez 1 minutę lub do momentu, aż szpinak zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Podawać na ciepło z grzankami.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Sonoma-Cutrer The Cutrer Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 37 dolarów za butelkę.
Sonoma-Cutrer The Cutrer Chardonnay
Sonoma-Cutrer The Cutrer Chardonnay
Aromaty Golden Delicious Apple, białej brzoskwini i nektarynki są akcentowane nugatem, spadzią i brązowym cukrem. Smaki brzoskwini, jabłka i crème brulee łączą się z nutami toffi, karmelu, ciepłego ciasta i pieczonego jabłka.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia20
Magazyn