Ciepła sałatka z kalafiora i jęczmienia Herbed
Need a bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Ciepły kalafior i Herbed Barley Salad może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 12g białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka pieprzu, fasola maślana, liście pietruszki z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Herbed Barley Salad, Prosta Sałatka Jęczmienna Herbed, oraz Indyk z ciepłą sałatką jęczmienną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić jęczmień w dużym rondlu; dodać wody do przykrycia przez 2". Doprawić solą. Doprowadzić dooil i gotować do miękkości, 25-30 minut.
Spuścić; uruchomić pod zimną wodą. Odstawić.
W międzyczasie ubić sok z cytryny, majonez, musztardę Dijon i 5 łyżek olejuśrednia miska do emulgowania. Przyprawić solą i pieprzem; odstawić.
Ogrzać pozostały 1 łyżkę oleju na dużej patelniprzez średnie ciepło.
Dodać kalafior; gotować, obracając od czasu do czasu, aż zbrązowieje w miejscach, 10-12 protokół.
Dodać 2 łyżki wody, przykryć, i gotować, aż tylko miękkie, o 2 minutdłuższe. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć kalafior do dużej miski, dodać 1/4 szklanki natki pietruszki, 1 łyżkę estragonu, zaprawioną łyżkę i połowę zaprawionego dressingu.Wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Sałatkę podzielić między miski; drizzleremaining dressing over.
Dekoruj lemonzestem, 1/4 szklanki pietruszki i 1 łyżką estragonu.
W porcji: 420 kalorii, 25 g tłuszczu, 11 g błonnika