Ciepła sałatka z awokado z pikantnym chorizo

Ciepła sałatka z awokado z pikantnym chorizo
Przepis na ciepłą sałatkę z awokado z pikantnym chorizo można zrobić w około 25 minut. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 10,83 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 881 kalorii. Jeśli masz sałatkę z liści i ziół dziecka, ocet balsamiczny, pomidorki koktajlowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 297 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chorizo Sliders z pikantnym awokado Spread, Ciepła sałatka z chorizo i ciecierzycy, oraz Ciepła sałatka z ciecierzycy, chorizo i papryki.

Instrukcje

1
Podgrzej 2 łyżki oleju na dużej patelni nieprzywierającej. Smażyć ciabattę przez 8-10 minut, rzucając od czasu do czasu, aż zacznie być chrupiąca i brązowa, a następnie wrzucić do dużej miski sałatkowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiabattaCiabatta
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Połóż chorizo na patelni i smaż przez 2 minuty, aż wyda czerwony olej. Wrzucić pomidory i gotować na dużym ogniu przez 1-2 minuty, aż zaczną mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Skropić octem, dodać cukier i dobrze doprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
4
Wymieszać delikatnie wrzucić awokado, sałatkę i pozostałą oliwę z oliwek z grzankami. Łyżka na chorizo i pomidory i skropić dowolnymi sokami z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
GrzankiGrzanki
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Sałatkę można połączyć z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia28
Magazyn