Ciepła Sałatka letnia z karczochami i szparagami
Need a bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie przystawki? Ciepła Sałatka letnia karczoch & szparagi może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 377 kalorii, 8G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga szparagów, cytryn, oliwy z oliwek i gałązki tymianku. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 96%. Spróbuj Sałatka Z Ciepłych Karczochów, Przepis Na Ciepłą Sałatkę Z Boczku I Karczocha, oraz Sałatka z ciepłego karczocha czarnego kota dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gdy karczochy są przycinane, znajdź patelnię na tyle szeroką, aby utrzymać je w jednej warstwie. Wycisnąć sok z cytryny pół na pół-napełnić zimną wodą.
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek, przyprawy, tymianek, ocet, karczochy i obfite szczypta soli. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut, aż będzie miękki. Wyłączyć ciepło i pozostawić do ostygnięcia (patrz wskazówki poniżej).
Przygotuj szparagi. Najpierw odetnij zdrewniałe końce, a następnie użyj obrotowej obieraczki do ostrzy, aby przyciąć końce, obracając je, aby uzyskać taką samą grubość jak końcówki.
Doprowadzić dużą patelnię osolonej wody do toczącego się wrzenia. Szparagi gotować przez 2 min, następnie odcedzić i zalać mocno lodowatą wodą. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, ponownie odcedzić, a następnie odstawić.
Aby zrobić dressing, podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek na patelni, a następnie delikatnie gotuj czerwoną cebulę przez 5 minut, aż będzie miękka. Wyłączyć ogień wymieszać cebulę dymkę i szczypiorek, a następnie wrzucić do dzbanka.
Skropić resztę oleju i octu do dressingu, a następnie doprawić do smaku.
Karczochy odsączyć, a następnie pokroić na 6 klinów. Każdy szparag pokroić pod kątem na 3 kawałki.
Wytrzyj patelnię i podgrzej pozostałą oliwę z oliwek. Szparagi podsmażamy z odrobiną przypraw, aż zaczną lśnić i zabarwić, a następnie miarka na talerz.
Umieść patelnię z powrotem na ogniu, a następnie gotuj karczochy, aż zaczną brązowieć. Wyłącz ogrzewanie i jesteś gotowy do płyty.
Łyżka kałuża dressing do środka każdego talerza. Ułóż ze sobą kawałki szparagów, aby okrążyć dressing. Ułóż karczochy między szparagami, aby równomiernie rozmieściły się na talerzu. Rozsypać na liściach sałatki i skropić pozostałym sosem.