Ciepła Nowa sałatka z ziemniaków i wędzonej makreli

Ciepła Nowa sałatka z ziemniaków i wędzonej makreli
Ciepła Nowa sałatka z ziemniaków i wędzonej makreli zajmuje mniej więcej 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 509 kalorii, 40g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 4,52 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. 224 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, crème fraîche, rukolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 99% to danie jest super. Podobne przepisy to Wędzona Makrela, Ogórek I Sałatka Ziemniaczana Z Sosem Musztardowym, Ciepła sałatka z ziemniaków i wędzonego pstrąga, oraz Zapiekanka z rzepy, ziemniaków i wędzonej makreli.

Instrukcje

1
Gotować ziemniaki w dużej patelni wrzącej osolonej wody przez 15-20 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W KostkęNieprzyprawione Kostki Farszu Lub Suchy Chleb Pokrojony W Kostkę
2
Gdy ziemniaki są gotowania, wymieszać crme frache w dużej misce z kremem chrzanowym i sokiem z cytryny. Dobrze doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem (nie ma potrzeby soli ze względu na słoność wędzonej makreli).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
MakrelaMakrela
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Ziemniaki odsączyć, pokroić na pół i odstawić do ostygnięcia na kilka minut. Wrzucić do mieszanki crme frache i wymieszać tak, aby pokryła je i stała się dość ciekła. Teraz dodaj wędzoną makrelę i rukolę i delikatnie wymieszaj. Ułóż na dwóch talerzach i podawaj od razu (najlepiej póki jeszcze ciepłe).
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
MakrelaMakrela
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn