Cienkie paluszki chlebowe z solą i pieprzem
Need a przystawka bezmleczna i wegetariańska? Cienkie paluszki chlebowe z solą i pieprzem mogą być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Ten przepis służy 32. Jedna porcja zawiera 48 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 4 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz grubą paprykę, jajko, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 27%. Podobne przepisy to Skręcone koper włoski i gruboziarniste solne paluszki chlebowe, Paluszki Chlebowe Z Czarnego Pieprzu, oraz Paluszki Chlebowe Z Czarnego Pieprzu.
Instrukcje
W misce miksera stojącego lub dużej miski do mieszania rozpuść drożdże w 1 szklance ciepłej wody (110), około 5 minut.
Dodać sól kuchenną, oliwę z oliwek i 1 1/2 szklanki mąki. Ubijaj przy średniej prędkości za pomocą wiosła lub drewnianej łyżki, aż ciasto będzie rozciągliwe, od 1 do 2 minut.
Wymieszać w wystarczającej ilości dodatkowej mąki, aby miękkie ciasto, trochę więcej niż 1 szklanka. Wyrabiać za pomocą haka do ciasta lub ręcznie na mące, dodając mąkę w razie potrzeby, aby zapobiec przywieraniu, aż ciasto będzie gładkie, sprężyste i nie będzie się kleić, od 8 do 12 minut.
Posypać 10-in.- kwadratową powierzchnię roboczą z 1/4 szklanki mąki i obrócić ciasto na nią. Pat ciasto do nawet 6-in. kwadrat. Luźno przykryć ręcznikiem i odstawić, aż puffy, 45 do 50 minut.
Linia 2 obramowane blachy do pieczenia (każdy 12 przez 17 w.) z pergaminem. Ostrym nożem pokrój ciasto pionowo na 4 paski. Pracując z 1 ćwiartką na raz, pokrój pionowo ponownie na 8 kawałków, posypując nożem mąkę, jeśli ciasto się klei. Podnieś 1 kawałek i rozciągnij go na długość patelni, a następnie Ustaw na patelni. Powtórz z pozostałymi kawałkami, układając je nieco od siebie.
Delikatnie posmaruj paluszki chlebowe jajkiem do obtarcia, następnie posyp selerem i pieprzem.
Piec paluszki chlebowe na złoty i chrupiące w najgrubszych częściach, 45 do 50 minut; w połowie, delikatnie oddzielić wszystkie przyklejone paluszki chlebowe, i zmienić pozycje patelni, jeśli używasz 1 piekarnika.