Ciemnogranatowy
Mazarine to wegetariański dodatek laktoovo . Za 66 centów za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 215 kalorii . Ten przepis jest dla 10 osób. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Mieszanka ekstraktu waniliowego, pasty migdałowej, jajka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal możliwe do naprawienia). Wypróbuj podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza (400 stopni Fahrenheita). Nasmaruj tłuszczem 9-calową formę do ciasta.
Utrzyj 1 3/4 kostki masła i 2/3 szklanki cukru mikserem w dużej misce, aż masa będzie lekka i puszysta.
W dużej misce wymieszaj trzepaczką 2/3 szklanki mąki, zmielone migdały i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia.
Dodaj mieszankę masła i 2 łyżeczki wanilii do mieszanki mąki; mieszaj, aż zmięknie. Schłodź w lodówce przez 5 minut. Wciśnij ciasto do przygotowanej formy do ciasta.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż do uzyskania lekko złotego koloru, 15 do 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F (180 stopni C).
Podczas gdy ciasto się piecze, w dużej misce ubij jajko z 3 i pół łyżkami cukru, aż masa będzie lekka i puszysta.
Dodaj 7 łyżek masła, pastę migdałową, 1 łyżeczkę wanilii, 3 i 1/2 łyżki mąki i 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i dobrze wymieszaj.
Wlać masę do upieczonego ciasta.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C (350°F), aż powierzchnia nadzienia do ciasta będzie twarda, przez 30–40 minut.