Ciemne niemieckie ciasto czekoladowe
Ciasto czekoladowe Dark German może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 360 kalorii , 6 g białka i 5 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 12 osób i kosztuje 36 centów za porcję. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . 97 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Allrecipes wymaga proszku do pieczenia, wody, jajek i mleka. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 40 minut . To bardzo przystępny cenowo przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 33% , to danie nie jest takie niesamowite. Naleśniki z migdałami i ciemną czekoladą z sosem z ciemnej czekolady , Lukier do ciasta czekoladowego German i Ciasto czekoladowe German White są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Wyłóż dno i boki głębokiej blachy do pieczenia o wymiarach 14x17 cali pergaminem lub papierem woskowanym.
W dużej misce przesiej cukier, mąkę, 1 szklankę i 2 łyżki kakao w proszku, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól.
Przełóż składniki do miksera wyposażonego w końcówkę do ubijania i ubijaj je na niskich obrotach.
W oddzielnej misce średniej wielkości wymieszaj mleko, olej roślinny, jajka i ekstrakt waniliowy.
Dodaj do mieszanki mąki i mieszaj na niskich obrotach, aż dobrze się połączą, około 5 minut. Stopniowo dodawaj gorącą wodę, gdy mikser pracuje na niskich obrotach, aż się połączą.
Wlać ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek ciasta będzie po wyjęciu czysta, przez około 25–30 minut.
Pozostawić ciasto w formie do ostygnięcia na około 1 godzinę.