Cielęcina Scallopini w słodkim sosie z czerwonej papryki
Cielęcina Scallopini w słodkim sosie z czerwonej papryki trwa 1 godzina i 40 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 3,39 USD za porcję. Ten sos ma 297 kalorii, 30g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 16 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką pomidory z puszki, cebulę, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 85%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Najlepsze Cielęcina Scallopini, Cielęcina Scallopini, oraz Przegrzebki cielęce z Sary.
Instrukcje
W razie potrzeby Funt kotletów cielęcych kilka razy młotkiem do mięsa, aby zmiękczyć. Ubij jajko z mlekiem w płytkiej misce. Wymieszaj bułkę tartą, pietruszkę, czosnek w proszku, sól i czarny pieprz w osobnej misce, aż dobrze się połączą.
Podgrzej 2 łyżki oleju roślinnego lub tyle, aby przykryć dno patelni na średnim ogniu. Zanurz każdy kotlet w mieszance jajecznej, a następnie w mieszance miękiszu, aby pokryć. Smażyć kotlety na gorącym oleju, aż się zrumienią, około 3 minut z każdej strony.
Odcedź kotlety na ręcznikach papierowych.
Podgrzej jeszcze 2 łyżki oleju roślinnego na tej samej patelni; gotuj i mieszaj czerwoną paprykę i cebulę w gorącym oleju do miękkości, około 8 minut.
Duszone pomidory wlać do warzyw i wymieszać z wodą i cukrem, rozpuszczając cukier w sosie. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Zmniejsz ciepło do niskiego.
Do sosu włożyć kotlety cielęce, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż cielęcina będzie bardzo miękka, jeszcze około 30 minut.