Cielęcina pieczona z szalotką, koprem włoskim i winem Santo

Cielęcina pieczona z szalotką, koprem włoskim i winem Santo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj cielęciny pieczonej z szalotką, koprem włoskim i Vin Santo. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 57g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.87 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka grubej soli koszernej, vin santo, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety cielęce z pieczoną szalotką, rukolą i miękką polentą, Pieczony Koper Włoski, Marchew I Szalotka, oraz Haricots Verts, Pieczony Koper Włoski I Szalotka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wymieszać sól, suszony tymianek i biały pieprz w małej misce. Natrzeć 1 łyżkę oleju na pieczeni. Mieszaninę soli natrzeć na pieczeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
Suszony TymianekSuszony Tymianek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodać mięso i gotować na złoty kolor ze wszystkich stron, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
5
Przenieść pieczeń na talerz.
6
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju, szalotki i koper włoski do tego samego garnka. Smażyć, aż warzywa są złoty kolor, często mieszając i skrobanie się rumiane kawałki, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SzalotkaSzalotka
Koper WłoskiKoper Włoski
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Dodaj Vin Santo; gotować 3 minuty. Cielęcinę podlewamy do garnka, wkładamy do warzyw i polewamy warzywami. Okładka; pieczeń do natychmiastowego odczytu termometr włożony do środka rejestrów cielęciny 74°, około 1 godziny 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Vin SantoVin Santo
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
8
Cielęcinę przełożyć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
CielęcinaCielęcina
9
Wymieszaj świeży tymianek z warzywami. Doprawić solą i pieprzem. Łyżka warzyw i gotowanie płynu wokół pieczeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
świeży Tymianekświeży Tymianek
WarzywaWarzywa
10
Wskazówka Rynkowa
11
Poszukaj świeżych zielonych szalotek z błyszczącymi obcisłymi skórkami na rynkach rolników.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Magazyn