Cielęcina Milanese
Cielęcina Milanese może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 585 kalorii, 41g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 6. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka bazylii, oleju roślinnego, cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 71%. Podobne przepisy to Cielęcina Milanese z sałatką z rukoli, Asparagi alla milanese (szparagi po Mediolańsku), oraz Risotto w stylu Milanese (Risottan alla Milanese).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni F.
W płytkim naczyniu ubić jajka i doprawić solą i pieprzem.
Wlać mąkę do innego płytkiego naczynia.
Wymieszać razem bułkę tartą, bazylią i tymiankiem w trzecim płytkim naczyniu. Przygotuj jeden duży talerz.
Cielęcinę doprawić solą i pieprzem. Pracując z 1 kawałkiem cielęciny na raz, zanurz ją najpierw w mące, wytrząsając nadmiar. Następnie włożyć mąkę cielęcą do ubitych jajek, całkowicie zalać.
Umieścić cielęcinę w mieszaninie okruchów chleba i delikatnie nacisnąć okruchy do cielęciny. Odstawić na duży talerz i kontynuować z pozostałymi plasterkami cielęciny.
Na dużej patelni z wysokimi bokami rozgrzać olej do 375 stopni F. przygotuj blachę do pieczenia wyposażoną w stojak. Ostrożnie umieścić 2 kawałki panierowanej cielęciny w gorącym oleju i smażyć na złoty kolor z obu stron, w sumie około 6 do 8 minut.
Ułożyć ugotowaną cielęcinę na stelażu, doprawić solą i wstawić do piekarnika, aby się ogrzał. Kontynuuj z pozostałą cielęciną.
Podawać z cytrynowymi klinami.