Cielęcina Marsala
Cielęcina Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $4.94 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 377 kalorii, 37g białka, oraz 18g tłuszczu. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz kotlety cielęce, oliwę z oliwek, grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cielęcina Marsala, Cielęcina Marsala, oraz Cielęcina Marsala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Cielęcinę posypać solą i pieprzem. Rozpuść 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oleju na dużej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj 4 kotlety cielęce i gotować, aż złoty kolor będzie brązowy, o 1 1/2 protokół na stronę.
Cielęcinę przełożyć na talerz.
W razie potrzeby dodaj kolejną łyżkę masła i oleju. Powtórz z pozostałymi 4 kotletami. Odstaw kotlety na bok.
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni.
Dodać szalotkę i czosnek.
Saute aż pachnące, o 30 sekund.
W razie potrzeby dodaj łyżkę oliwy z oliwek.
Dodać grzyby i saute do miękkości i soki odparować, o 3 protokół. Doprawić solą.
Dodaj Marsalę. Dusić, aż Marsala zmniejsza się o połowę, o 2 protokół.
Dodać bulion i liście rozmarynu. Dusić do zmniejszenia o połowę, o 4 protokół. Powrót cielęciny na patelni.
Wlać wszystkie soki z patelni. Gotować tylko do ogrzania, obracając się do płaszcza, o 1 minutę. Pozostałą 1 łyżkę masła wymieszać z sosem. SOS doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Używając szczypiec, przenieś cielęcinę na talerze. Łyżkę sosu na cielęcinę i podawać.