Cielęcina gotowana balsamicznie z sosem pieczonym czosnkiem
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 221 kalorii. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 1,59 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka octu balsamicznego, rosół z kurczaka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Kurczak pieczony w sosie czosnkowo-balsamicznym, Sos czosnkowo-balsamiczny do steków, oraz Pieczony kurczak z Polentanem i figami balsamicznymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku połącz wszystkie składniki z wyjątkiem cielęciny. Doprowadzić płyn do wrzenia.
Dodać cielęcinę do garnka i dusić na średnim ogniu przez 10 do 15 minut.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia, w cieczy, do temperatury pokojowej.
Mięso pokroić w 16 cienkich Medalionów.
Podawać z pieczonym sosem czosnkowym.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Natrzeć oliwę z oliwek na patelnię z prześcieradłami i ułożyć czosnek na wierzchu. Czosnek pieczemy w piekarniku, aż będzie bardzo miękki, przez około 45 minut, przykrywając folią, jeśli zacznie się palić. Wyciśnij goździki.
Zmiksować czosnek, śmietanę i tymianek pozostawić na gładką masę.
W małym rondlu zagotuj wywar z kurczaka. Zmiksować z czosnkiem. Tuż przed podaniem rozgrzać mieszaninę, zdjąć z ognia i ubić na maśle.