Cielęcina pieczona z szalotką, koprem włoskim i winem Santo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj cielęciny pieczonej z szalotką, koprem włoskim i Vin Santo. Jedna porcja zawiera 499 kalorii, 57g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.87 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka grubej soli koszernej, vin santo, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety cielęce z pieczoną szalotką, rukolą i miękką polentą, Pieczony Koper Włoski, Marchew I Szalotka, oraz Haricots Verts, Pieczony Koper Włoski I Szalotka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Wymieszać sól, suszony tymianek i biały pieprz w małej misce. Natrzeć 1 łyżkę oleju na pieczeni. Mieszaninę soli natrzeć na pieczeń.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać mięso i gotować na złoty kolor ze wszystkich stron, o 5 protokół.
Przenieść pieczeń na talerz.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju, szalotki i koper włoski do tego samego garnka. Smażyć, aż warzywa są złoty kolor, często mieszając i skrobanie się rumiane kawałki, o 12 protokół.
Dodaj Vin Santo; gotować 3 minuty. Cielęcinę podlewamy do garnka, wkładamy do warzyw i polewamy warzywami. Okładka; pieczeń do natychmiastowego odczytu termometr włożony do środka rejestrów cielęciny 74°, około 1 godziny 15 minut.
Cielęcinę przełożyć na talerz.
Wymieszaj świeży tymianek z warzywami. Doprawić solą i pieprzem. Łyżka warzyw i gotowanie płynu wokół pieczeń.
Poszukaj świeżych zielonych szalotek z błyszczącymi obcisłymi skórkami na rynkach rolników.