Ciecierzyca ze szpinakiem
Ciecierzyca ze szpinakiem to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 393 kalorie, 16G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mielonego imbiru, soku z cytryny, ryżu basmati i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Szpinak I Ciecierzyca, Ciecierzyca ze szpinakiem, oraz Szpinak Z Ciecierzycą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, imbir, i czosnek; smażyć 4 minuty lub aż mieszanina zacznie brązowieć.
Dodać wodę i koncentrat pomidorowy; gotować 2 minuty lub aż płyn odparuje, stale mieszając. Wymieszać ze szpinakiem, chili w proszku, solą i ciecierzycą; przykryć. Zmniejszyć ogień; gotować 5 minut lub aż szpinak zwiędnie i mieszaninę ogrzewa. Wymieszać z sokiem.
Dekoruj klinami cytryny i skórką, w razie potrzeby.