Ciecierzyca, szpinak i grzyby Sauté
Ciecierzyca, szpinak i grzyby Sauté może być tylko przystawka szukasz. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 351 kalorii, 14g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 711 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać płatki pieprzu, sauté patelni, oliwy z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Chorizo, szpinak i ciecierzyca Saute, Szpinak Ciecierzyca & Heirloom Pomidor Krewetka Sauté, oraz Pieczarkowo-szpinakowe smażone z ogolonym parmezanem.
Instrukcje
Ciecierzyca, szpinak i grzyby Sauté
Składnik3 łyżki oliwy z oliwek 8 oz. pokrojone białe grzyby1 / 2 łyżeczki pokruszonych płatków czerwonej papryki lub więcej do smaku1 / 2 łyżeczki suszonej bazyli1/4 łyżeczki papryki1/2 łyżeczki pokruszonego garlic3 1/2 szklanki namoczonej i gotowanej ciecierzycy/fasoli garbanzo (1 1/2 szklanki suchej) lub 2 puszki ciecierzycy / fasoli garbanzo (15 oz. każdy), osuszone i płukane2 łyżki wody3 szklanki (5 oz.) szpinak lub kapusta mała, szczelnie zapakowana
Sól i czarny pieprz do smaku2 łyżki prażonych solonych nasion słonecznika (opcjonalna polewa)będziesz również potrzebować
Porcje: 3 porcje przystawkowe, 6 porcji bocznych